Најновије

Одбројавање може да почне: Лагуна представила највеће хитове Ноћи књиге!

Ноћ књиге од 9. до 11. јуна!

Фото: Лагуна


Хитови Ноћи књиге

„Упознај себе и друге“, Штефани Штал 

Штефани Штал утврђује шеснаест основних типова личности, заснованих на Мајер-Бригсовом индикатору типова (МБТИ). На основу теста личности можете да утврдите сопствени карактерни профил, као и профил својих ближњих. Научићете како да се опходите са различитим типовима личности, што ће вас поштедети стреса које узајамно неразумевање и сукоби са собом носе. 

„Небески огањ“, Роберт Џордан („Точак времена“, књига пета с новим корицама и у тврдом повезу)

Печати на затвору Мрачнога полако слабе и чини се да крхка тамница Великог господара Мрака неће још дуго моћи да га држи заточеног. Изгубљени, бесмртне слуге Сенке, плету своје замке и стежу омчу око царства људи, сигурни у скори повратак онога којем су се заклели на верност.

„Брод који је запловио кроз маглу“, Срђан Ваљаревић 

Наставак доживљаја Фрица, Добриле, Мате, Кинеза Лија, Професора филозофије, Малог детета и других сликовитих јунака ове веселе дружине. Док непрестано мењају мајице са одштампаним увек новим слоганима које су сами измислили, најчешће примереним ситуацији, ови наши савременици настављају да расправљају и о свакодневним и о историјским догађајима који их окружују, у много чему апсурдним. 


„Боља страна“, Јелица Грегановић

Нова неодољива збирка прича ауторке бестселера „Осмех за сваки дан“, „Зовем се Мама“, „Од речи до речи“, „Причи никад краја“.
Шта све она не примећује! Где год се окрене, збива се нешто занимљиво, нешто што заслужује да уђе у књигу и да се запамти. И невоље треба забележити, губитнике и сиротане метнути у књигу, и рођену фамилију, и изгубљену најбољу другарицу. Све је код Јелице некако тачно, паметно и духовито коментарисано. Све вам је блиско.

„Елегија о белој девојчици“, Зоран Пеневски 

Ксенија Атанасијевић (1894–1981) била је прва жена доктор наука и прва жена доцент у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца. Елегија о белој девојчици је роман о њеном животу који се инвентивно плете око њене истоимене прве објављене приче и у форми је фрагмената по узору на њено најпознатије дело Филозофски фрагменти. 

„Слатка освета д. о. о.“ , Јунас Јунасон 

Аутор светског бестселера Стогодишњак који је искочио кроз прозор и нестао. Овај забавни, духовити и филозофски роман води нас на лудо путовање преко пет континената, успут нам дајући неколико лекција о колонијализму и историји уметности, подсмевајући се капитализму и свету лажних вредности, уз много шарма, хумора и довитљивости.


„Срж“, Пеђа Обрадовић

Овај аутобиографски роман почиње када приповедача ударају кола и ломе му обе ноге. Одмах потом сазнајемо да се саобраћајни удес дешава у тренутку када Пеђа треба да се врати на посао после двогодишње борбе са леукемијом. Пошто је осуђен на болнички кревет, ништа му друго не преостаје него да испише причу о овој двогодишњој борби.

„Поклапање“, Харлан Кобен

Кад изненада добије обавештење од генеалошког портала да је пронађено поклапање са његовим ДНК профилом, Вајлд се приближава својој прошлости више но што је икад сањао, и коначно улази у траг свом оцу. Но кад га упозна, остаје ускраћен за жељене одговоре, само се отварају нова питања. 

„Марија Антоанета: Животни пут“, Антонија Фрејзер

Ауторка слика раскошан и очаравајући портрет једне од најчувенијих жена у историји Европе, побуђујући саосећање и уважавање за сваки аспект лика краљице, увлачећи читаоце не само у причу о сазревању једне дражесне жене већ и о расплету једне ере.

„Месечева Вештица, Пауколики Краљ“, Марлон Џејмс 

Друга књига трилогије Мрачна звезда. У роману Црни Леопард, Црвени Вук Соголон Месечева Вештица се доказала као Трагачева достојна противница док су се сукобљавали широм митолошког афричког крајолика у потрази за тајанственим несталим дечаком. У наставку Соголон заузима целу позорницу и обелодањује своју страну приче о томе шта се десило дечаку, какве је завере ковала и како се борила, побеђивала и бивала поражена док га је тражила.

„Стари календар једне љубави“, Андреј Макин 

Поетичан наслов новог романа означава историјски тренутак у Русији када се, према Лењиновом декрету из 1918. године, прешло са јулијанског календара на грегоријански. Ова метафора о минулом времену царевине која је пала у руке „градитеља светле будућности“ приповеда о животу и љубавима Валдаса Батајева у вртлогу историјских превирања. 

„Шљивин цвет у вази од злата“, Непознати писац 

Непознати аутор из XВИ века оставио је за собом величанствено дело. Легенда каже да га је написао да би осветио смрт свога оца. Странице рукописа је натрљао отровом и послао их очевом убици. По предању, жртва није престајала да чита књигу и умрла је чим ју је завршила јер је роман прочитала у даху. 

Мала Лагуна

„Ја као ти, ти као ја“, Градимир Стојковић

Ана и Јана су близнакиње које иду у шести разред и воле да се поиграју тако што се замене па направе пометњу међу другарима и наставницима. Кад се у школи појави нови ђак Влајко, виртоуз на инструменту окарини, игра ће поново почети, али овог пута неће све ићи по плану...
Весела прича са преокретима који најречитије говоре о томе да пријатељство постоји само ако је искрено.

„Како да научите змаја да сачека/слуша / каже хвала ти/ каже извини“ 

Упознајте малу Љиљу – љупку девојчицу која има дар да вас учи посебним и чаробним речима, баш као што учи свог најбољег другара, Несташног Змаја! Иако је понекад нестрпљив, тврдоглав или неучтив, на крају дана увек научи нешто ново – да буде учтивији и љубазнији!  

„Откачена школа 7“, Александар Чотрић


Све школе су исте кад је у питању преношење знања, а свака је другачија кад се ради о веселим згодама и шалама у њој. Ово је седма књига Откачене школе, а сигурни смо да би с њом сваки седми час био најзабавнији! Упозорење: оставите овај примерак у учионици пре родитељског. Велике су шансе да ће читајући њу разредна и родитељи заборавити на ваше оцене.

„Лоши момци 9 – Велики зли вук“, „Лоши момци 10 – Најгори дан“,  „Лоши момци 11 – Успон мрачног господара“, Арон Блејби


Они су шашави и неодољиви, а њихове урнебесно смешне доживљаје прате и обожавају млади читаоци широм света. Они су лоши момци о чијим авантурама читамо у истоименом серијалу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА