Најновије

КНЕЛЕТОВА КЛЕТВА КОЈА НИКАД НИЈЕ ИСПУЊЕНА: После тога је настао крвави пир о којем се и дан данас прича

У улици војводе Степе, после јурњаве аутомобилима у типичној чикашкој атмосфери, кратежом је убијен Радован Лагунџин Жабац.

Кнеле (Фото: Приватна архива)

На Жапчеовој сахрани Александар Кнежевић Кнеле, члан „вождовачког клана“, одржао је говор и заклео се да ће га осветити. Није стигао јер је 28. октобра 1992. године убијен у хотелу „Хајат“.

Убиство Жапца, 1. децембра 1990. године, као једног од жестоких момака са Вождовца потврдила је да ће наредне године бити страшне и да ће на асфалту бити много крви. Одмах је и откривено ко је, усред белог дана, ликвидирао Жапца. То је учинио Дејан Јанковић, који неколико месеци касније ухваћен у Немачкој.

У Војводе Степе Јанковић је дошао са двојицом пријатеља, док се Жабац возио у таксију. Када га је видео, изашао је из возила. Дошло је до расправе и Жабац је извадио пиштољ. Ипак, Јанковић је био бржи и пуцао је из кратежа.

На суђењу је убица причао да је Жапца погодио у главу и препоне. Бранио се да је пуцао у нужној одбрани. Осуђен је на само три године затвора.

Жабац је живео у веома ситуираној породици, са мајком и старијим братом, који је био успешан бизнисмен. Ништа му није недостајало, а већ у основној школи је био познат по екцесима. У тинејџерским годинама је упознао Александра Кнежевића Кнелета и ускоро су постали чувени по невероватним акцијама и храбрости која се граничила са лудилом.

Били су у много чему супротни, али су се одлично слагали. Кнеле је волео фер туче, а Жабац више оружје. Кнеле је био „звездаш“, а Жабац „гробар“.

Како су Ша и  Ивана изгледали на венчању погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА