Најновије

Нисте дуго водили љубав? Ево шта све може да вам се догоди ако тако наставите...

Развод. Посао. Путовања. Породица. Пуно је разлога због којих ваш сексуални живот може да пати. Нисте знали да недостатак сексуалних односа може негативно да утиче на здравље?

Илустрација (Фото: принтскрин)

Ево неколико ствари које вам "прете" без секса:

Нервоза напада

Секс понекад служи као издувни вентил, а Шкотски научници слажу се да особе које апстинирају од секса теже подносе стресне ситуације попут јавног наступа, за разлику од оних који су имали однос у протекле две недеље. Током секса, мозак отпушта хормоне "среће" који вас опуштају, тврде стручњаци.

Мушкарци, веће су вам шансе за развој рака простате

Мушкарци који апстинирају од секса пропуштају заштиту коју честа "употреба" простате пружа. У студији представљеној Америчкој уролошкој асоцијацији стоји да мушкарци који често практикују секс, имају 20 посто мање шансе за развој рака простате.

Разлог би вероватно био тај што се током ејакулације из простате уклањају потенцијално штетне ствари.

Ослабљен имунолошки имунитет

Мањак сексуалних активности може да ослаби ваш имунолошки систем и да вам ускрати све бенефите које пружа. Научници из Пенсилваније открили су да особе које два пута недељно уживају у сексу, уживају и у 30 посто повећаног отпуштања имуноглубина (ИгА), који је прва линија одбране организма од вируса.

Несигурност у везу расте

Без секса, мало је мање среће, повезаности и сигурности код партнера. Живот без секса у браку може негативно да утиче на самопоуздање па се рађају и сумње у партнерову верност. Како бисте избегли параноје и евентуални прекид везе, држите се за руке, љубите се и поклањајте неочекиване поклоне... Покажите да вам је стало и то ће помоћи поновном зближавању с партнером.

Мушкарци, прети вам еректилна дисфункција

Избегавате секс? Немојте да то постане нешто што се мора... Наиме, мушкарци који веома ретко воде љубав имају двоструко веће шансе да доживе еректилну дисфункцију, наводи се у студији објављеној у Америчком Магазину за Медицинска питања. Аутор студије сматра да, с обзиром да је пенис мишић, редован секс може да одржи јаку ерекцију баш као што вежбање може да одржи мишиће јаким.

Можете бити депресивни, али не из очитог разлога

Жене чешће падају у депресивна стања без секса, али не мора да значи да је баш недостатак секса узрок депресији. Студија објављена у магазину Архиве о сексуалном понашању открива да жене чији партнери користе кондом могу да буду једнако депресивне. Научници сматрају да је то због одређених састојака сперме, попут мелатонина, серотонина и окситоцина који могу директно да утичу на женино расположење.

Девојка му се вратила кући док је био у акцији са љубавницом, а оно што је уследило подсећа на филмску сцену. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Ordinacija.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА