Најновије

ОВИХ 5 РАЗЛОГА НАМ ПРАВЕ "ШЛАУХ" ОКО СТРУКА: Ако их елиминишете имаћете раван стомак, без по муке

Многе жене се жале да упркос придржавању режима здраве исхране, дијете или редовних тренинга никако не успевају са се ослободе вишка масних наслага на стомаку.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Разлог томе могу бити навике којима заправо сами себе спречавате на путу од остварења циља, а ово је 5 најчешћих разлога због којих се гојите на стомаку и не можете то да спречите!

1. Недостатак магнезијума

Телу је потребан магнезијум како би обезбедио нормалан рад срца, нервног и мишићног система, а учествује и у активирању рада више од 300 ензима који регулишу бројне процесе у телу. Такође, магнезијум утиче и на губитак килограма и обликовање тела!

Савет: Конзумирајте храну богату магнезијумом, попут зеленог лиснатог поврћа, пасуља, махунарки и орашастих плодова

2. Превише соли

Ако вам се након сланог оброка јави осећај надутости, немојте се чудити - превише соли у организму узрокује премештање воде из крвотока у кожу. Невероватан је податак да чак више од 90 одсто људи прекорачује препоручену дневну дозу соли, која износи само 4 грама, што додатно отежава мршављење у пределу стомака.

Савет: Избегавајте додавање соли у храну - намирнице садрже таман колико треба! Ако баш не можете без тог укуса, користите зачине попут чилија, бибера, ђумбира, рузмарина или цимета.

3. Газирана пића

Газирана пића су права ризница празних калорија, која и те како повећава обим вашег струка! Само две чаше ових напитака дневно узрокују накупљање масних наслага у пределу струка чак 5 пута брже, јер велика количина шећера у њима појачава апетит, па једете више него што вам је уопште потребно.

Савет: Окрените се здравој алтернативи - пијте природне воћне сокове. Такође, држите се правила осам чаша воде дневно, а што чешће пијте и чајеве, по могућству без шећера.

4. Недовољно сна

Ако сте стално уморни и неиспавани, није чудно што не можете да скинете сало са стомака. Истраживања су показала да жене које спавају само пет сати имају 32 одсто више шанси да буду гојазне! Због мањка сна током дана једете више масне хране, јер се због недостатка сна лучи више грелина, хормона глади.

Савет: Како бисте регулисали апетит, спавајте од седам до девет сати током ноћи. Да бисте имали квалитетнији сан, из собе избаците све уређаје и сваки дан је луфтирајте. собу држите мало хладнијом од остатка стана. Увече избегавајте кофеин и покушајте да сваки дан устанете у исто време.

5. Погрешне масноће

Тело не реагује исто на све масноће - висок унос засићених масти појачава нагомилавање масних наслага. Са друге стране, незасићене масти које садрже омега-3 масне киселине, делују противупално и имају позитиван ефекат на тело и линију.

Савет: Водите рачуна о уносу масноћа и избалансирајте исхрану, јер превише масти било које врсте неће имати добар ефекат на вашу фигуру.

Због које намирнице Јелена и Новак изгледају тако добро прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА