Најновије

ВИШЕКРУНА: Цвијан и ја смо гледали код Вучића нарко дилере са дебелим вратовима, говорили су: „Ево паре, хоћу грађевинску дозволу“ (ВИДЕО)

Супруга Владимира Цвијана је 2017. године мене питала да ли знам где је он, јер је знала да смо били нераздвојни. И када је Цвијан био у Америци да тражи заштиту, и побегао од Вучића. Пазите, није Цвијан побегао да тамо вози камион. Човек који је најуспешнији, најскупљи адвокат, не иде зато у Америку. Он је знао од кога бежи. Ево, од кога сам ја побегао? Од кога је побегао Цвијан, од тога сам побегао и ја. Ми смо побегли од Александра Вучића – изјавио је Ђорђе Вишекруна, некада близак сарадник председника Србије Александра Вучића и пријатељ настрадалог функционера СНС Владимира Цвијана, који се новим снимком из Холандије обратио српској јавности.

Ђорђе Вишекруна (фото: Јутјуб)

Вишекруна је устврдио да је и питања и одговоре Александре Цвијан дате агентима БИА писала иста рука, „а онда су јадну жену уценили сином Луком да то само потпише“. Како је рекао исто важи и за Цвијанове родитеље.

- На крају, ко су ови људи који су ухапшени испред моје куће од државне безбедности Холандије? Тројица. Два са пасошем Србије, и један са пасошем Хрватске. Ти људи су можда учествовали у убиству Цвијана. Можда су ме ти људи напали физички у Будимпешти. Покушали су да ме убију у јануару 2019.године. А Цвијан је убијен 5. Јануара 2018. године. Само је годину дана разлике између убиства Цвијана, и покушаја мог  убиства, где се води истрага од мађарске полиције – казао је Вишекруна.

Он је поредећи свој и Цвијанов случај рекао да су се обојица „ваљали поред Дунава“, с тим што је, како је истакао „он изгубио живот, а ја сам некако претекао“.

- Између убистава Цвијана и Оливера Ивановића је 14 дана разлике. Замислите да је тада када су били протести неко рекао, е, и Цвијан је убијен, а не само Оливер. Према томе, опозиција ћути, ТВ Н1 ћути, да не наљуте Вучића. У Србији постоје неписана правила, све их контролише БИА, све из истог центра. БИА пушта разне опозиционаре да са стотину прича толико замуте воду, нажалост и Срђана Нога, који ће требати да каже Ада Хуја, Мишковић, све да оптуже, осумњиче, само што даље од Вучића. Дајмо народу 50 различитих верзија: убио га Мишковић, убио га Цане… Иначе Цане је платио да га Вучић преко судија ослободи, јер је он преко Цвијана плаћао кампању 2012. године да Вучић дође на власт – оптужује Вишекруна.

Он је казао да је Цвијан био млад и пун енергије, „а сада су измислили причу да је био болестан“.

- А пазите, Вучић је сам рекао за себе: „Ја сам болестан, хронично болестан“, а онда Космајац умро, Цвијан умро, овај умро, онај, сад сви умиру, само је он здрав. Исто је инспектор Јовић убијен који је водио истрагу. Исто тај вирус… хајде да нас са Јутјуба не бришу – показао је прстима знаке навода, односно тиме је ставио до знања да не може да каже да је инспектор Јовић званично преминуо од короне, а да је заправо убијен, јер постоји ризик да Јутјуб обрише објаву јер се негира нечија смрт од короне.

Он је рекао да су чекали од јануара до августа те године, да Пореска управа обавести адвокатску комору о смрти Цвијана.  

- Зашто? У Комори су били неки нормални људи, требало их је склонити и довести полицајце, БИА сараднике, који неће рећи истину, и неће тражити одговоре ко је убио Цвијана – указао је Вишекруна поменувише челне људе адвокатске коморе.

Он је упитао где су камере ако је Цвијан скочио са моста.

- Они сад кажу скочио је са шлепа. Да ли знaте икога ко је извршио самоубиство скоком са шлепа? Дошао из Америке да би скочио са шлепа и убио се. Па у ту верзију ни ретардирани СНС сендвичари након гледања десет сати Пинка не могу да поверују – закључује Вишекруна.

Он је открио и да је Цвијан био масон из Уједињене Велике ложе Србије који имају хуманитарно друштво „Незаборавак“ у Београду.
Осврнуо се и на Вељу Невољу, за кога је рекао да је Вучићев човек.

- За Вељу Беливука је Вучић рекао да није убио Цвијана, јер је тада „имао наногицу“. Пазите, Вучић даје Беливуку алиби. Свом војнику који је све радио за њега – наглашава Вишекруна.

Он се присећа, када је први пут дошао у СНС, како га је на улазу дочекао Цвијан рекао му: „Ђорђе, код човека код кога сад улазиш, он јако често заборавља“.

- У преводу: „Лаже као пас“ – објаснио је Вишекруна.

Он је казао да је заједно са Цвијаном све време посматрао како су код Вучића долазили „криминалци са дебелим вратовима, нарко дилери“.

- Говорили су Вучићу: „Ево ти паре, морам добити грађевинску дозволу“. Ми смо се гледали и говорио сам: „Ово ће бити сто пута горе него Демократска странка“. Каже мени Цвијан: „Па, да“. И једном ми је Цвијан рекао: „Од Цанета сам му сад дао паре“ – открива он.

Вишекруна је ипак изразио уверење да ће „добро победити зло, јер има Бога“.

- Србија назадује, то пише у извештају ЕУ. Зашто се понављају избори? Зато што је Вучић покрао изборе. Једино је улица решење, морамо на улицу – поручио је он.

Србија је прихватила све услове ЕУ на преговорима са Приштином, Курти није прихватио ништа, опширније ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА