Најновије

МИЉКОВИЋ: Вулин одабрао кућу у Ритопеку, састајали смо се и с њим и са Вучићем

Newsmax Аdria "Преглед дана" дошао је у посед исказа Марка Миљковића, главног сарадника Вељка Беливука, који тврди да се виђао са министром унутрашњих послова Александром Вулином, који је сам одабрао кућу у Ритопеку, где је клан Беливук-Миљковић извршио највећи број ликвидација.

Илустрација (Фото: МУП/ Јутјуб)

Миљковић, између осталог, каже да није извршио ниједно кривично дело које му се ставља на терет. Као и сам Вељко Беливук, одлучио је да исприча везе са врхом државе. Миљковић на почетку наводи да је министра полиције Александра Вулина упознао преко свог деде Светозара Вујачића који је саветник министра Вулина.

„У јесен 2019. године, ја сам се упознао са Александром Вулином у ‘Готику’ клубу, то је у Карађорђевој улици један ноћни клуб… Тад нам је Вулин предложио да им нађем један ‘штек’ ван Београда на неко одређено време за њихове потребе“, рекао је Миљковић у исказу.

Напомиње да се са Небојшом Стефановићем никада није срео, али као и у Беливуковом исказу и у Миљковићевом се наводи да се са председником Србије наводно налазио у стану на Звездари.

„Вучић ми је тада рекао да ја слободно могу да се налазим са Александром Вулином и да сарађујем са њим јер он је његова десна рука… Вулина сам прво водио у две куће, то је јако битно, на левој обали Дунава, то значи Крњача, Борча, Овча и тако даље. Њему се тамо нису свиделе те две куће из више разлога, али главни разлог је био зато што сам ја управо из тих крајева па да нас не би повезивали. Потом сам га одвео у Ритопек, тамо је био одушевљен са свим, са гаражом, одушевљено ми је рекао да му све одговара, узео је кључеве од гараже, тачније даљинац и рекао је да у ту гаражу нико не долази док је они користе“.

Како тврди Марко Миљковић, са Вулином се последњи пут срео у лето 2020. године, када му је министар тражио услугу у вези са председником Вишег суда.

„Хтео је да предложим Миловану Тадићу Микси да организује своју девојку Тијану Максимовић Ајфон да смува, а потом и сними председника Вишег суда Александра Степановића, јер како Вулин каже ‘неће да слуша Шефа’“.

У новембру прошле године Степановић је дао интервју за КРИК у ком је рекао да је тужилаштво одговорно што се не суди корумпираним политичарима. Миљковић се у исказу остврће и на случај Јајинци, али и на Јовањицу о чему ће како се наводи говорити у наставку поступка.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је у медијима коментарисао исказ са саслушања Марка Миљковића и оценио да Миљковић у затвору добија поврељиве информације.

„Тај клан је предуго постојао и сада су у затвору и неће изаћи из затвора до краја свог живота. Знамо шта им је циљ, а то је да баце љагу на МУП и све оперативце који раде на случају“, изјавио је Вулин о Миљковићевој одбрани.

Председник Вучић је током јучерашњег гостовања на ТВ Пинк негирао повезаност са кланом Беливук-Миљковић и истакао да је спреман да то докаже на полиграфском тестирању, иако он као правник најбоље зна да полиграф није на суду прихваћен као доказно средство.

Руска морнарица пред Путином одржала параду и показала своју моћ! Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Newsmax Adria, Nova

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА