Најновије

УХАПШЕН У КРАЉЕВУ: Приведен Стефан М. (23), осумњичен за ликвидацију Луке Жижића (37) на Новом Београду

Осумњичени за убиство Луке Жижића (37), власника кафића "Ритуал" на Новом Београду у Блоку 44, пре седам дана, Стефан М. (23) ухапшен је у четвртак у Краљеву. Он се, наводно, протеклих дана након ликвидације крио у свом родном граду на Ибру.

Фото: Јутјуб

Жижић је те вечери седео у свом кафићу са братом и пријатељима. Према незваничним информацијама, у једном тренутку је ушао човек у радничком оделу, с маском на лицу и качкетом на глави и питао где је тоалет и да ли може да га користи. Надзорне камере у локалу снимиле су како је пришао столу и из близине хладнокрвно испалио више метака у Жижића. Када се окренуо да бежи, један од Жижићевих пријатеља га је рукама зграбио с леђа око врата и оборио на под. Ту је притрчао и Жижићев брат и остали другови. У рвању, убица се некако измигољио и успео да истрчи напоље. Испред улаза је зграбио остављени електрични тротинет и побегао.

У току рвања скинути су му црна маска и тамни качкет с главе, па су му камере снимиле и лице. Видело се да је тамне косе и да има густу црну браду. Тада су му отели и пиштољ из ког је пуцао, а наводно је у кафићу остала и једна црна рукавица, коју је убица носио приликом ликвидације.

Сви ти предмети прослеђени су на вештачење како би се са њих скинули ДНК трагови. Наводно је у тучи после убиства осумњиченог неко посекао ножем или ударао по глави отетим пиштољем, па су на поду остали и његови трагови крви.

Сви ови материјални докази биће значајни за судски поступак, уколико се и потврди да је Стефан М. човек који је пуцао у Жижића. У први мах, могу да буне његове године - 23, јер на снимку делује старије, а и сведоци који су се рвали са њим казали су да им је изгледао као неко од 30 до 35 година и висок око 180 центиметара.

Према незваничним информацијама, Жижић је имао досије, и то због разбојништва и учествовања у тучи. Био је родом из Шавника у Црној Гори и тамо је и сахрањен у Милошевићима. Имао је жену и мало дете. Често је седео са братом у свом кафићу и како радници из околних локала кажу, раније ту није било никаквих проблема. "Ритуал" је после убиства затворен.

Веза са ликвидацијом Шарца

Како сазнајемо, полиција испитује да ли Стефан М. има неку везу са Краљевчанином Лазаром Илићем, који је ухапшен у Будви у јануару прошле године због сумњи да је припремао ликвидацију безбедносно интересантне особе Марка Љубише Кана. У Србији га сумњиче да је убио Александра Шарца на паркингу тржног центра "Ушће" пре годину и по дана. Србија тражи његово изручење.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА