Најновије

УСИЈАНА ГЛАВА ХУШКА РАТ: Утицајни британски политичар за слање војске у Украјину

Бивши британски министар војске и садашњи члан парламента Џејмс Хепи подржао је идеју француског председника Емануела Макрона да пошаље трупе НАТО-а у Украјину.
Хипи

Хипи

На питање новинара да ли треба послати британске трупе у Украјину, он је одговорио:

„У Западну Украјину да спроведе обуку, да. Макрон је био у праву када је изнео ову идеју. Зато што идеја да ћете украјинске бригаде ротирати са линије фронта и одвести их хиљаду миља иза линија у Немачку или Пољску да бисте их обучили у овом високом нивоу комбинованог маневра, мислим да то није реално.”, каже Хипи.

“Мислим да генерали украјинских оружаних снага не могу себи приуштити да их држе изван линије фронта толико дуго. Тако да мислим да следећи велики корак напред нису у облику система наоружања или било чега другог, следећи велики корак је војска која долази у западну Украјину да обави ову комбиновану обуку“, рекао је Хепи.

Само слање хиљаду тенкова, стотина бораца и хиљада хаубица неће бити довољно за пораз украјинских оружаних снага – „то не функционише тако“, додао је он.

Хипи је и пре неколико седмица тврдио да Велика Британија треба да размотри војни улазак у Украјину, наводећи да је Лондону неопходна одлучност коју су имали ратни ветерани из доба “Хладног рата”.

Прочитајте ОВДЕ више о седници СБ УН о БиХ и могућим резултатима исте

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА