Најновије

Једини владика који није хтео да присуствује састанку са Вучићем: Председник Србије нема никакав план за КиМ!

"Жао ми је што нисам био присутан да браним владику Теодосија када је Вучић недипломатски наступио према њему. Жалосна је чињеница да у Србији људи са ставом, поштењем и интегритетом, какав је био Оливер Ивановић, могу да нестану само зато што неком не одговарају", рекао је владика СПЦ западноамерички Максим.

Владика Максим (Фото: Јутјуб)

Овај владика важи за једног од најобразованијих и најмлађих српских епископа, уједно је и међу најпопуларнијим у млађој генерацији свештенства, а за део старије генерације клирика и за контраверзну личност унутар Српске православне цркве.

Упитан да ли држава има неки конкретан план по питању Косова, и да ли га је председник Александар Вучић представио у Сабору, он је одговорио одрично.

"Наш Патријарх нам је на почетку Сабора у Жичи рекао да му председник Вучић никада за седам година није изнео било какав план о Косову. Председник то није учинио ни кад је примљен у сали за разговоре током Сабора. А како смо видели, никакав план није изнео ни у Скупштини Србије. Све се одвија иза очију јавности. Међутим, биће да ту нема ничег новог, тј. да српска политика пати од кратковидости", казао је он.

По питању решења косовског проблема дошло је и до отвореног сукоба мишљења на Сабору у Патријаршији између председника Вучића са једне, и неколико владика, са друге стране.

Владика Максим рекао је да је био једини владика који намерно није желео да присуствује том састанку.

"И зато нисам ушао у ту салу док је трајао разговор. То је био мој лични гест, мада сада мислим да је ипак требало да присуствујем, понајвише због Владике Рашкопризренског Теодосија према коме се председник Вучић понашао у најмању руку недипломатски", казао је владика Максим.

Прочитајте ОВДЕ шта је амерички амбасадор у Србији Кајл Скот рекао о КиМ.

Извор: Косев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА