Најновије

"Кланица" у Лисичанску: Уништен украјински батаљон „Чернигов“ и убијен одликовани командант Радиевски

У рату на југоистоку Украјине још се не види коначни победник, али је 24. јули за снаге кијевске хунте, у најмању руку, био лош дан.
Тенк ДНР (принтскрин РТ)

Тенк ДНР (принтскрин РТ)

Војни врх Луганске Републике саопштио је да су Украјинци у борбама код насеља Бахмутовка изгубили најмање два тенка и оклопни транспортер и „до сто војника“. А да су у бици код села Георгијевка имали до 30 погинулих. Још горе је прошао батаљон украјинске националне гарде „Чернигов“ за време борби за Лисичанск. Јер, ушли су у град, верујући да су га устаници потпуно напустили. Парадирајући опуштено кроз „освојени град“ - налетели су на добро постављену заседу у улици Титова. Настала је „кланица“ у којој је батаљон преполовљен, оставивши иза себе оставио десетине мртвих и још више рањених. Међу убијенима је и његов командир - пуковник Александар Радиевски које је Петар Порошенко недавно одликовао Орденом за храброст трећег степена. Ништа боље нису Украјинци прошли ни на територији Доњецке Републике. Група устаника уништила је два камиона пуна украјинске војске недалеко од градића Марјинка, саопштио је у свом дневном извештају министар одбране ДНР Игор Стрелков. Марјинка, која има 11 хиљада становника, налази се на на југозападној периферији Доњецка. „Између села Константиновка и Новомихајловка диверзантско-извиђачка група „Птица“ минама на даљинско управљање уништила је два камиона с пешадијом противника“ - прецизирао је Стрелков у свом извештају. Такође, претходно је „иста та група потпуно уништила ракетни систем „Град“ који се кретао ка ватреном“, казао је он. Стрелков је навео да су устаници током два дана борби с украјинском војском имали 50 рањених и погинулих. „Током јучерашњег и данашњег дана наши губици код Мариновке - Кожевње - Дубровке (села у Шахтјорској општини) износе око 50 људи (углавном рањених), два тенка, два оклопна возила пешадије, један оклопни транспортер“ - рекао је Стрелков. Између осталих, у руку је рањен заменик Стрелкова, командант одреда „Оплот“ мајор Александар Захарченко. Притом, како истиче Стрелков, „губици противника су вишеструко већи од наших. Тешке губитке данас је претрпео новопридошли батаљон 'Азов'“.
Прочитајте још: (ФОТО) Погледајте ко је заменио Јацењука на месту премијера Украјине
По речима Стрелкова, украјинска војска није успела да се пробије из окружења у „јужном џепу“, у којем се налази велики број припадникањихових снага. „Противник је веома деморализован, али ипак наставља да се држи за „коридор“, иако се исти на неким местима сузио и до једног километра, а снабдевање кроз њега је онемогућено рушењем моста преко Мијуса“ - истакао је Стрелков. Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА