Најновије

"СТВОРИЋЕМО НЕПОБЕДИВУ ВОЈСКУ" Ким Џонг Ун се не шали: Севронокорејски лидер послао претећу поруку Американцима (ВИДЕО)

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун је током изложбе новог наоружања обећао да ће изградити непобедиву војску, и оптужио САД за стварање тензија и непоказивање у пракси да немају непријатељске намере према његовој земљи, преноси АП позивајући се на државне медије у Пјонгјангу.

Ким Џонг Ун (Фото: flickr. com)

- САД су често поручивале да нису непријатељски настројене према нашој држави, али не постоје докази засновани на радњама који би нас уверили да нису непријатељски расположени. Вашингтон наставља да ствара тензије у региону својим погрешним проценама и поступцима - нагласио је Ким, према корејским медијима, преносе медији.

Ким је такође поручио да модернизација севренокорејске војске није усмерена против Јужне Кореје и да не би требало да се догоди други рат у којем би се корејски народ борио међусобно.

Ким је одржао говор у понедељак на изложби наоружања "Самоодбрана-2021" , догађају који је део обележавања 76. рођендан владајуће Радничке партије.

На изложби је приказан већи број новог наоружања, укључујући интерконтиненталне балистичке ракете које је Северна Кореја већ тестирала или показала током војне параде.

Називајући САД извором нестабилности на Корејском полуострву, севернокорејски вођа је током овог догађаја поручио и да је најважнији циљ његове земље изградња "непобедивих војних способности" које се нико не би усудио да изазове.

Ким је још оптужио Сеул за лицемјерје, јер критикује развој наоружања Северне Кореје као провокацију, док истовремено улаже велики новац за повећање властитих војних способности, укључујући куповину напредних америчких ловаца, али је ипак нагласио да циљ јачања војних капацитета Пјонгјанга није Јужна Кореја.

Министарство одбране у Сеулу саопштило је да јужнокорејске и америчке обавештајне агенције анализирају приказано севернокорејско оружје, али нису дале детаљније информације, осим да је ова изложба прва такве врсте откако је Ким преузео власт 2011.

Северна Кореја је последњих недеља слала различите сигнале својим ривалима. Прошлог месеца Пјонгјанг је извео прве ракетне тестове у шест месеци, укључујући и оне које би могле да носе нуклеарно оружје и достигну циљеве у Јужној Кореји и Јапану, војне базе САД које се тамо налазе.

Истовремено је Северна Кореја обновила канале комуникације са Јужном Корејом и поручила да је отворена за поновно покретање званичних разговора са Сеулом ако се за то стекну услови.

Фајзер признао да користи ћелије људских фетуса за корона вакцине! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА