Најновије

УПОРНО ХОЋЕ ДА НАС ЗАТВОРЕ! Тиодоровић предлаже још оштрије мере!

Увођење ковид пропусница за све угоститељске објекте у затвореном простору од 22 часа само је прва мера у низу која ће се односити на ковид пропуснице.

Бранислав Тиодоровић. (Фото: Јутјуб)

Како је обаснио епидемиолог Бранислав Тиодоровић, иначе такође члан Кризног штаба, очекује се процена стручњака, али свакако ће прва следећа мера бити потпуни прелазак на онлајн наставу.

Он додаје да ниједна земља у Европи, али и у свету, није увела све мере одједанпут.

- Сви су радили постепено и тако постигли најбољи успех. Почиње се са оним за шта се сматра да ће морати да се спроведе и да ће бити добро спроведено, а иза тога следи постепено проширење на све. Морамо то да урадимо, јер је враг однео шалу. Много је оболелих, много умрлих, ово морамо да пресечемо - навео је Тиодоровић.

Тодоровић додаје да је његова једина примедба што ковид пропуснице нису уведене раније и каже да их је медицински део Кризног штаба предлагао пре три месеца.

Упитан шта би могла бити следећа мера, да ли се разматра ситуација у школама, с обзиром да је приличан број деце заражен, Тиодоровић каже да ће бити укинуте ваншколске активности, али и одлазак у школу.

- Управо се ради процена, ту одлуку ће највероватније већ сутра донети тим за имплементацију, у коме седе представници Министарства просвете и Института Батут. Како сада ствари стоје, вероватно ћемо комплетно прећи на онлајн. Тим ће на основу директних података са терена, из школа, донети предлог мера - навео је Тиодоровић.

На крају епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да се нада да ће се прелазак на онлајн наставу догодити већ у понедељак 25. октобра.

Драма на небу изнад Црног мора, суперсонични стратешки бомбардери САД ударили на Русију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА