Најновије

Десета међународна научна конференција "Запошљавање, образовање и предузетништво"

Висока школа за пословну економију и предузетништво организује од 21. до 23. октобра, у Београду, Десету међународну научну конференцију под називом "Запошљавање, образовање и предузетништво" .

Конференција. (Фото: Правда)

Конференција се организује у сарадњи са Високом пословном школом струковних студија ,,Проф. др Радомир Бојковић”, Крушевац (Србија), Северно-Кавкаски федералним Универзитетом (Русија), Интернационалним колеџом за интердисциплинарне студије (САД), Факултетом за предузетништво – Универзитета у Техерану (Иран), Београдском банкарском академијом (Србија), Факултетом за филозофију – Универзитета у Софији “Ст. Климент Охридски” (Бугарска) Универзитетом за телекомуникације и поштански саобраћај, Софија (Бугарска), Институтом за економска истраживања при Бугарској академији наука, Софија (Бугарска) и Универзитетом примењених наука Станислаw Стасзиц, Пила, (Пољска).

Конференција "Запошљавање, образовање и предузетништво" је добра платформа за размену међународних искустава и добре праксе усмерене на смањење високих стопа незапослености и подстицање запошљавања преко већег динамизма у развоју приватног предузетништва, како на нивоу националних економија тако и у глобалним оквирима. Помаже да се размотре различите могућности и домени развијања предузетничких фирми. Омогућава да се одреди у ком правцу треба да се развијају нове стратегије предузетничког образовања како би се подстакла креативност, развој индивидуалности, креативног и логичког мишљења што су важни предуслови подстицања предузетничких иницијатива у пракси. Отварају се могућности преиспитивања боље синергије измедју научних и образовних институција са пословним окружењем.

Као и претходних година и ове године биће презентовано преко 30 научних радова из 10 земаља света, међу којима су Русија, Италија, Алжир, Иран, Мађарска, Канада и друге. За претходних девет конференција ВШ ПЕП је добила највише оцене у научним круговима, како за квалитет радова, тако и за саму организацију конференције.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА