Најновије

Цене нафте и бензина од вечерас ниже за 10 динара

Председник Србије Александар Вучић је рекао да имамо одређене количине нафте у Србији око 800 хиљада тона на годишњем нивоу.

Бензинска пумпа (Фото: Pixabay)

„Тражио сам од руске компаније да спусте цене нафте и дизела и бензина. Они су полазили од цена на европском тржишту, замолио сам их да цена и велепродајно и малопродајно буде нижа”, рекао је председник Вучић.

Према његовим речима цене ће од вечерас бити ниже упркос поскупљењима на светском нивоу.

„Цене нафте и бензина биће од вечерас после 20 часова ниже за 10 динара у односу на ову недељу, а требало је да буду више. Цене смеју да пређу 197, односно 202 динара”, рекао је председник Вучић.

Према Вучићевим речима, Србија разговара о проширењу складишта нафте, 200 хиљада тона, то је довољно за 21 дан укупне потрошње дизела и бензина, уз све резерве.

„Желимо да повећамо на милион тона, разговарамо са компанијама које могу брзо да изграде складишта да бисмо имали нафте за неколико месеци. Што се тиче гаса, крећемо у разговор са Гаспромом око куповине гаса, ми смо зависни од руског гаса и тако ће бити најмање две године. Морамо да обезбедимо гас за наша предузећа. Милијарду и 100 милиона евра је разлика у цени на годишњем нивоу, зато су разговори важни, зато у доброј вери идемо у те разговоре и пре краја маја морамо да имамо тај уговор што се тиче гаса”, рекао је Вучић.

О немачкој дипломатској офанзиви прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА