Најновије

"Гранд хотел 'Европа': Да ли историје има толико много да није остало места за будућност?

Лагуна нам представља "Гранд хотел 'Европа', роман преведен на 22 језика.

Фото: Лагуна

„Гранд хотел ’Европа’“ Иље Леонарда Фејфера је најбољи холандски роман претходне године, преведен на 22 језика. Роман о потрази за личним идентитетом и идентитетом Старог континента готово лирски говори о људима и свету који су попут Гранд хотела „Европа“ можда већ проживели своје најбоље дане.

Један писац се настањује у некада величанствен а сада оронули Гранд хотел „Европа“. Потребни су му мир и време да схвати шта му се догодило, шта је пошло наопако са историчарком уметности Клио, љубави његовог живота. Сећа се Ђенове, у којој су се први пут срели, њихових смелих сусрета у Венецији, узбудљивих путовања на Малту, Палмарију, у Портовенере и Чинкве Тере док су трагали за последњом Каравађовом сликом...

У међувремену, писац постаје фасциниран мистеријама Гранд хотела „Европа“, његовим ексцентричним гостима и необичним становницима који као да су у њега утекли из неког другог, елегантнијег времена. Али глобализација полаже право и на њихово уточиште у којем у ваздуху већ виси осећање изгубљене славе.

Није ли његова љубав изгубљена попут старог гламура Европе? Да ли је и Европа осуђена на сећања и ништа више?

Иља Леонард Фејфер је песник и романописац, један од најцењенијих савремених холандских писаца. Аутор је преко 40 наслова, у које спадају збирке поезије и прича, романи, драмски текстови, есеји, научни радови, колумне, преводи и антологије.

„Гранд хотел ‘Европа’“ у продаји је у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари , delfi.rs, као и на сајту laguna.rs.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА