Најновије

Урош Тимић (интервју): Бити писац је посебна привилегија!

Његово име је синоним за идеје и креативност. Запамтите његово име јер његово време тек долази. Урош Тимић нам с једне стране доноси вести из света а са друге нас води у свет маште кроз своју књигу а однедавно и представу по истоименој књизи “Осми живот” коју можете погледати 23. маја. Поред тога Урош вас позива и на Блогер фест који ће се одржати 21. и 22. маја у Београду.

Фото: Промо

Ви сте библиотекар, писац, блогер, и новинар, које од ових занимања сте највише Ви?
Највише сам водитељ вести на телевизији Курир, пошто од тога живим Библиотекар сам на дипломи, али не знaм да ли ћу се тој професији враћати, радио сам 5 година у библиотеци и пронашао се у медијима сада. Наравно, бити писац је посебна привилегија. 

По роману који сте написали, настала је позоришна представа, како је дошло до тога?
Дошло је на један чудан начин пре 5 година, када је ученик В гимназије прочитао роман “Осми живот”. Представа се играла у Академији 28 до сада три пута, за мање од месец дана и већ је заказано четврто извођење, 23. маја. 

Оснивач сте Bлогер феста, шта данас значи бити блогер? 
Бити блогер значи одабрати сферу која вас највише занима и у којој сте мајстор заната – кување, фитнес, испијање кафе… И писати о томе, делити искуства са вашом публиком и на неки начин их подучавати. Наравно, битно је бити креативан, изнети то на посебан начин, поготово јер је и визуелни  моменат веома битан. 

У савременом свету постоје и нова занимања попутт блогера, инфлуенсера, влогера... шта та занимања представљају? 
Па рецимо да је одговор сличан као одговор на претходно питање… Само су платформе другачије. Блог се односи махом на сајт, блог платформу… Јутјубери су активни, наравно, на јутјубу у видео формату. Инфлуенсери су најактивнији на инстаграму. 

Шта можемо да очекујемо на Блогер фесту?
Спој талента, доста искуства и иновација на једном месту, а све то ће вам пренети мајстори заната – блогери, инфлуенсери и тиктокери. Дружење, фоткање и осам панела, за два дана, на којима ће одабране личности говорити о ономе што раде и пренети своје знање публици. 

Пуни сте изненађења, спремате ли нешто ново за ваше пратиоце и публику?
Рећи ћу само “Кућа са стакленим звоном” је пред вратима. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА