Најновије

УКРАЈИНСКИ МИНИСТАР ИЗВРЕЂАО НАТО И ПРИЗНАО: "Стиже нам још тешког наоружања из САД"

Украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба саопштио је јуче након телефонског разговора са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном да у Украјину стиже још тешког наоружања.

Фото: army.mil

- Тешко наоружање је у врху агенде Кијева и стиже нам још испорука - написао је Кулеба на Твитеру.

Разговор се одвијао недуго након што је "Си Ен Ен" јавио да су САД спремне да Украјини поштаљу напредни вишеструки дугодометни ракетни систем.

Вашингтон је до сада одбијао да Украјини испоручи такве системе из страха да би могли да буду коришћени за нападе на руску територију, што би проширило конфликт, наводи "Би Би Си".

"НАТО није учинио ништа"

Кулеба је пре неколико дана у интервјуу за агенцију "Блумберг" похвалио ЕУ, за коју је рекао да је надмашила НАТО Алијансу.

- На почетку (руске Специјалне војне операције) перцепција је била да је НАТО снажан и да може да реагује и изврши, а да ЕУ може само да изрази забринутост на различитим нивоима - изјавио је Кулеба.

Кулеба је тада рекао да је руска операција показала да је све потпуно другачије и да НАТО може врло мало да учини, пренео је "Спутњик".

Ратни репортер Андреј Руденко је приказао на свом Телеграм каналу први снимак са места заточења војника Оружаних снага Украјине, који су напустили фабрику Азовстаљ како би се предали руским снагама. Видео можете погледати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА