Најновије

”ПРИМИО БИХ МЕТАК ЗА ПУТИНА”: Бивши шеф Формуле 1 и даље се диви руском председнику

Бивши шеф Формуле 1 Берни Еклстон изразио је подршку Владимиру Путину, називајући руског лидера "првокласном особом", док је критиковао украјинског лидера Володимира Зеленског јер није учинио више да спречи сукоб у својој земљи.

Фото: Јутјуб

Еклстон, који је 40 година водио Формулу 1, пре него што је напустио функцију главног извршног директора 2017. године, говорио је о свом сталном дивљењу Путину у емисији ИТВ-а "Гоод Морнинг Бритаин" у четвртак.

На питање водитеља да ли и даље стоји уз руског лидера – човека којег је често описивао као пријатеља – Еклстон је одговорио: "И даље бих примио метак за њега".

"Волео бих да не боли, али да јесте, ипак бих примио метак. Зато што је првокласна особа. А оно што он ради је нешто за шта је веровао да је права ствар за Русију".

Еклстон је сугерисао да је сукоб у Украјини и даље "грешка" и да "морате да учините све што можете да из њега изађете".

Овај 91-годишњи британски бизнисмен је потом окривио украјинског председника Зеленског што није учинио више да спречи сукоб, сугеришући да је вођа био склонији својој бившој улози глумца и комичара.

"Колико разумем, човек је био комичар и мислим да жели да настави са том професијом, јер да је размишљао о стварима дефинитивно би се потрудио да разговара са Путином, који је разумна особа и који би га саслушао и вероватно би могао нешто да уради по том питању", рекао је Еклстон.

Наизглед неспреман да прихвати Еклстонове ставове, водитељ Бен Шепард притискао је бившег шефа Формуле 1 говорећи о "смрти хиљада невиних Украјинаца и руских војника".

"Не можете то оправдати, сигурно?", упитао је водитељ.

"Није било намерно. Погледајте колико се пута Америка преселила у различите земље које немају никакве везе са Америком", одговорио је Еклстон.

"Заправо то је њихов посао, Американци воле ратове јер продају много наоружања", додао је Еклстон.

Подсетимо, бизнисмен је први пут рекао да ће примити метак за руског председника још 2019. године и сугерисао да је Путин најјачи лидер Европе.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА