Најновије

ПОНОШ: Дезертери на власти би пушку ставили другима у руке

Оснивач покрета “СРЦЕ” и кандидат на недавно одржаним председничким изборима, Здравко Понош, рекао је да је све очигледније да се Вучићу гледа кроз прсте због отезања да се одреди према рату у Украјини , јер се спрема “креативан и маштовит аранжман” око Косова.

Здравко Понош (Фото: Јутјуб)

Осврнувши се на најаве да ће најаву да ће ускоро бити формирана нова Влада Србије, Понош је у интервјуу за Нова.рс рекао да у њој неће бити часних људи, те да ће се министри бирати по понизности и лојалности шефу.

Сведоци смо да је у претходном периоду поново нарасла тензија у региону. Већ неко време трају препуцавања између Београда и Загреба, а све је почело након забране да Вучић посети Јасеновац. Коме користе овакви сукоби?

Неприхватљиво је да уопште буде тема да ли председник Србије може да посети места масовних страдања Срба ван граница Србије. Јасеновац је посебно место о којем би требало да се учи у школама и у Србији и у Хрватској и које деца треба да посете. Али то није место које треба било коме да служи за постизање јефтиних политичких поена и као димна завеса за разне унутрашње проблеме. То није место које треба ни на који начин поредити са локацијама за летовање.

Јасеновац је име које не треба спомињати узалуд. То је место које дубоко помери свакога ко га једном посети. Онај ко Вулину додели улогу да промовише српски свет, Србима не чини добро. Они који су били на власти деведесетих и које је 1995. године на грчким плажама узнемираво неки маестрал, данас након 27 година бусају се у прса. Уживљавају се држећи патетичне квазипатриотске лекције онима који су преживели Олују. Чули су такав говор већ у Глини пред Олују. То је онај говор којег се Вучић сад одриче док сличан у Новом Саду сриче. Е па чак и они који су пре 27 година искусили Олују и Милошевићево гостопримство имају право данас да уживају у маестралу где год да пожеле као и сви остали. И онима који су се брчкали 1995. а данас као и пред Олују србују не дугују ама баш ништа. Ти исти би и сутра да се зарати поново на сигурном чекали мир па да онда србују.

Након Загреба, уследио је и сукоб са Приштином - поново су виђене дуге цеви и барикаде на путевима. Јесмо ли ми, како то наводе упосленици са националних фреквенција, стварно били на ивици ратног сукоба?

Не треба потценити капацитет ове екипе дезертера да лечећи комплексе не стану само на враћању обавезног служења војног рока након што су они одстатирали пар недеља у униформи и заволели војничку фризуру. Пушку би у руке турили наравно неком другом. У конкретном случају ипак се ради само о скретању пажње грађана Србије од убрзаног сиромашења и афера које дрмају власт. Истовремено сирене за узбуну и барикаде треба Србе на северу Косова, а и све грађане Србије, да припреме да са олакшањем прихвате било какав аранжман Вучић – Курти. А дуге цеви то треба да одраде на албанској страни. Догађај који помињете подсећа нас и на то ко су главни мултипрактик оперативци режима СНС. Исти људи су ослонац режиму и за изборне манипулације по Војводини и централној Србији и за одбрану регистарских таблица па макар само на северу Косова. Полусвет који се обогатио уз овај режим има државно обезбеђење, лети по Србији приватним хеликоптерима са приватних хелиодрома, комуницира са врхом власти чешће него коалициони партнери. Власт која има такве партнере и која негује такав амбијент није власт ни од народа ни од Бога. Џаба им црквена ордења.

У том смислу, шта је требало да представља Вучићев одлазак у Генералштаб?

И Милошевић је пред крај, 1999. дошао у Генералштаб. Додуше Србија је тада била у правој драми, а Вучић је ипак само краљица драме.

У нови сазив парламента нас је увео Владета Јанковић, да би потом улогу председника преузео Владимир Орлић. Шта очекујете од новог шефа Скупштине?

Наивно је било очекивати да ће Орлић по преузимању дужности спикера у нашем парламенту напрасно одступити од начина понашања које је предано неговао претходних година. Управо такво неучтиво понашање га је квалификовало да буде човек од поверења свог партијског газде.

О литији против '’Европрајфа'’ пролитајте ОВДЕ.

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА