Најновије

Koд Павловке Украјинци утерани у минско поље па докрајчени артиљеријом

Извештај Министарства одбране Руске Федерације о специјалнoj војнoj операцији за 04. децембар 2022. који је представио генерал Игор Конашенков:

Оружане снаге Руске Федерације настављају да изводе специјалну војну операцију.
 
На правцу Доњецка руске трупе изводе успешне офанзивне операције у области града Артемовска. Услед удара и дејства руских трупа, више од 50 украјинских војника и шест борбених оклопних возила Оружаних снага Украјине уништено је у овом правцу.
 
На правцу југ-Доњецк, Оружане снаге Украјине покушале су да се пробију до насеља Павловка. Као резултат активних акција руских трупа, непријатељска јединица је отерана у минско поље и уништена артиљеријском ватром.

Напади Оружаних снага Украјине у правцу насеља Шевченко у Доњецкој Народној Републици завршени су безуспешно. Удари јуришне авијације и артиљеријска ватра вратили су непријатеља на првобитне положаје уз значајне губитке. Непријатељски губици на овом правцу износили су 40 погинулих, једно борбено возило пешадије и три камионета.

На правцу Купјанска, покушај непријатеља да нападне у правцу насеља Куземовка Луганске Народне Републике осујећен је ударима авијације, артиљеријском ватром, тенковима и тешким вишецевним ракетним системима у области насеља Новоселовское. Услед ватреног напада на концентрацију људства и војне технике Оружаних снага Украјине у рејону насеља Кисловка, покушај напада на положаје руских трупа осујећен је код насеља Јагодноје у Харковској области. Уништено је више од 60 украјинских војника, два камионета и два возила.
 
 На правцу красно-лиманском правцу, непријатељ је, користећи две четне тактичке групе, безуспешно покушавао да нападне положаје руских трупа у правцу насеља Плошчанка, Червонопоповка и Житловка Луганске Народне Републике. Као резултат руских артиљеријских удара, напад је одбијен, непријатељ је враћен на почетне положаје.

 Наношењем ватре у рејону Серебрјанског и одлучним дејствима руских трупа, осујећени су напади две јуришне групе Оружаних снага Украјине у правцу насеља Кременаја Луганске Народне Републике. Поред тога, уништене су три диверзантско-извиђачке групе Оружаних снага Украјине у рејону насеља Червонаја Диброва у Луганској Народној Републици. Непријатељски губици на овом правцу износили су више од 80 погинулих и рањених, један тенк, борбено возило пешадије и оклопно возило.

Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија неутралисале су 69 артиљеријских јединица Оружаних снага Украјине на ватреним положајима, као и људство и војну технику у 187 рејона.
 
 У рејону насеља Дибров Доњецке Народне Републике неутралисана је тачка привременог размештаја украјинске екстремистичке формације. У областима насеља Григоровка и Марково Доњецке Народне Републике уништене су два артиљеријска радара америчке производње АН/ТПК-37.

Уништено је складиште муниције и ракетног и артиљеријског наоружања Оружаних снага Украјине у близини насеља Новоалександровка, Запорошка област. У области насеља Шевченково у Харковској области уништено је складиште нафте из које се горивом снабдевала војна техника групације Оружаних снага Украјине у правцу Купјанска.

Авиони Ваздушно-космичких снага Русије оборили су авион Су-25 украјинског ратног ваздухопловства код насеља Красноармејск у Доњецкој Народној Републици.
 
ПВО системи оборили су девет украјинских беспилотних летелица у областима насеља Житловка, Краснореченское, Гончаровка Луганске Народне Републике, Старомајорскоје, Кириловка, Никољскоје, Новотроицкое, Благовешченка Доњецке Народне Републике и Јагодноје Харковске области.

Бахмутска замка за Оружане снаге Украјине: Лешеве нико не броји, али се превозе стотине рањеника (ФОТО 18+)

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА