Најновије

УЕФА не жури са одлуком

Европска фудбалска унија (УЕФА) неће журити са пресудом о одговорнима за прекид дуела Србије и Албаније, речено је за Б92 из Ниона.
Не журе са одлуком (Фото: uefa.org)

Не журе са одлуком (Фото: uefa.org)

Иако је било говора да ће УЕФА по хитном поступку решити овај инцидент у квалификацијама за ЕУРО, ипак ће се све одвијати по уобичајеној постепеној процедури. Представници УЕФА су у уторак увече разговарали са представницима оба савеза, а у току среде ће да скупе извештаје о инциденту на стадиону Партизана. Из УЕФА нису могли да потврде када може да се очекује званична одлука. Тек након што се процене сви аспекти догађаја, УЕФА ће донети одлуку да ли ће покренути дисциплински поступак против Србије и евентуално Албаније. Фудбалски савез Србије (ФСС) је најавио да ће се о инциденту огласити у току дана. Делегат меча Хери Бин из Холандије је након утакмице саопштио да ће он и специјални посматрач за безбедност послати извештаје УЕФА, а да је одлука на Дисциплинској комисији.
Прочитајте још: Рама допутоваo у Београд као члан стручног штаба!
Меч на стадиону Партизана прекинут је након скандалозне провокације албанских навијача, због општег метежа на терену и туче која је уследила. Капитен Србије Бранислав Ивановић је након меча испред саиграча саопштио да су они хтели да играју, али да су Албанци одбили. Дрон који је носио поменуту заставу су након меча наводно крили играчи Албаније у свлачионици, мада се на сликама јасно види да га за собом вуче један од навијача који је утрчао на терен, а међу којима је био и озлоглашени Иван Богданов. Капитен Албаније Љорик Цана је након меча рекао да су његови саиграчи и он нападнути, али да је Ивановић био за пример. Беким Баљај, који је напао Стефана Митровића због заставе, рекао је да би то свако урадио. Албански репрезентативци су током ноћи дочекани као хероји у Тирани, а током вечери су славили и Албанци   на улицама Приштине. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА