Најновије

МИЛАН ВИДОЈЕВИЋ: Трансхуманизам - ко финансира, ко профитира

Споменули смо да је промена пола постала велики бизнис у Америци. почетне тежње, да се трансхуманизам покаже, од педесетих година прошлог века, као покрет за решавање полних и емотивних проблема људи који су "рођени у погрешном телу," постепено су се претвориле у социјални и медицински инжењеринг.

Пише: Милан Видојевић

Поставља се питање ко су финансијери овог социјалног инжењеринга и с којим крајњим циљем? Ако га уопште има. Озбиљан извештај појавио се 2018. године, Џенифер Билек је истражила овај сегмент и утврдила да је у САД радило 30 клиника за промену пола код деце (сада их је више од 50) и открила да породица милијардера Прицкера манипулише фондовима, премештајући милионске суме кроз организације трансхуманизма, институције, школство, док у исто време инвестира у медицинску инфраструктуру. Има више милијардера који следе овај модел, уобличавајући друштвени оквир, нормализујући трансхуманизам, стварајући велику групацију људи, студената, професионалаца различитих професија, који постају важна основа за финансирање и профитирање на овом друштвеном и социјалном пројекту.

Џенифер Прицкер, једна из породице Прицкер, била је копредседница одбора "Обама за Америку" 2012. године и председница финансијског комитета у Обаминој председничкој кампањи 2008. године. Обама је од тог тренутка постао велики пријатељ овог покрета подржавајући га кроз администрацију, образовање, здравство које добија грантове за истраживање у овој области. Прицкерова је учествовала у оснивању Националног института за иновације у производњи биофармаколошких лекова (НИИМБЛ) и обезбедила 70 милиона долара за његов рад. Подршка владе била је кључна да се прикључе појединци, породице, велике фирме, универзитети, медицинска индустрија, ЛБГТ фирме и организације. Неки од познатих америчких милијардера постали су финансијери ове нарастајуће индустрије, сем породице Прицкер ту су и Џорџ Сорош, Мартин Ротблат, Тим Џил, Драмонд Пајк, Ворен и Питер Бафет, Џон Страјкер, Марк Бонам, Рик Вејланд. Финансирање програма трансхуманизма порасло је осам путау периоду 2003 - 2012. године. Медицинска професија претворила се у машину за прављење новца. Дали су оквир гламура око трансхуманизма, створили тренд, прогурали став да је "род" нешто што може да се бира, и и социјалним инжењерингом га усадили у сваку институцију и на сваки тв екран. Невероватно се увећала продукција хирурга широм света који се обучавају за вагинопластику, фалопластику, феминистичку естетску хирургију лица, груди, и читавог низа других процедура и специјалности. Погледајте само битни списак индустрија које профитирају у овој области:
                   - научници и истраживачи
                   - произвођачи лекова
                   - фармацеутске компаније
                   - апотеке
                   - биогенетичари
                   - психијатри и психолози
                   - ендокринолози
                   - хирурзи
                   - болнице и клинике
                   - државне институције и министарства
                   - универзитети
                   - невладине организације
                   - акционари и инвеститори
                   - милијардери који инвестирају у побројане сегменте
                   - корумпирани политичари који то омогућавају.

Да стекнете увид у величину финансијског тржишта у овој области нека послужи илустративан пример компаније Такеда Фармацеутикалс, из Јапана, највеће фармацеутске компаније у Азији, са седиштем у Токију, са још 50 компанија у свом саставу широм света. Такеда поседује патент од 1975. године за производњу луполид ацетата, који је синтетички блокер пубертета. Већ 1977. су се повезали са америчком компанијом Абот Фармацеутикалс која добија патент и 1993. добија лиценцу ФДА за производњу Лупрон Депот-Педа, блокера пубертета.

Већ 2001 године Такеда и Абот су ухваћени са "прстима у пекмезу." Потписали су поравнање са Министарством правде и платили казну од 875 милиона долара због илегалног подмићивања лекара да преписују Лупрон пацијентима и помагања лекарима да испуњавају извештаје за Медикер и Медикејд који су ови наплаћивали држави кроз здравствено осигурање пацијената.

Абот компанија 2013. године оснива независну компанију AbbVie Inc. која је сада носилац целе гаме Лупрон производа.То је сада шеста по величини независна биотек компанија у свету, са приходом од 32.75 милијарди долара у 2018. години. Лупрон продају у Америци и Канади, Такеда их продаје у Азији, а заједнички у Европи. Сам Лупрон је 2016. године донео приход од 821 милион долара.

По извештају Зоолошког врта Сент Луиса, Лупрон се даје и мужјацима дивљих животиња како би се потиснуо тестостерон и стварање сперме.

Од 2013. године AbbVie Фондација, Такеда, Микрософт и неколико других компанија, постали су партнери Клинтон Глобал Иницијативе и донирали 40 милиона долара за обнову школа у Чикагу и образовних лабораторија.

Са Гуглом је AbbVie постао партнер 2015. године. Гуглова прикривена биотек компанија Цалицо ЛЛЦ, удружила се са AbbVie у истраживању препарата против старења. почетни капитал био је 1.5 милијарди долара, а од 2018. додали су по још 500 милиона долара за истраживања у области неурологије и та истраживања држе се у дубокој тајности.

У 2016. години AbbVie био је донатор председничке кампање Хилари Клинтон, а исте године Такеда је од Бил и Мелинда Гејтс Фондације добио преко 40 милиона долара да прошири капацитете за производњу полиовакцине (ИПВ) до 2019/2020. године како би задовољили повећану потражњу.

По подацима које је објавио Национални центар за трансхуману једнакост, на 28.000 трансхуманих лица, 11% трансхуманих жена оперативно је уклонило тестисе, 12% се подвргло вагинопластици. Америчко друштво пластичних хирурга објавило је свој извештај који је обухватио 3.256 операција од којих је 92% било операција дојки или на грудима, 7% фацијалних операција и само 0,9% гениталних операција. У 2016. години, у односу на претходну годину, повећање броја трансхуманих операција било је 19%.

Ако вам поновим да је производња хормонских препарата за трансхумане особе већи бизнис од хирургије у овој области, онда је застрашујуће колико се новца, видљиво и невидљиво, обрће у свету.

Остаје кључно питање, зашто су се творци овог медицинско-социјалног инжењеринга окренули ка деци као потенцијалним пацијентима. Врло просто, добијају пацијенте и сталне кориснике медицинских услуга, хормонских терапија, хируршких захвата, од "колевке па до гроба."

О монструозном психичком трансформисању деце у "нешто ново," не усуђујем се да размишљам. То је сфера застрашујуће научне фантастике ка којој човечанство корача.

Предходни део овог серијала прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда                                                                                                                

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА