Најновије

У НАГОРНО-КАРАБАХУ СЕ НЕ СМИРУЈЕ: Јермени гранатирали азербејџанску војску

Министарство одбране Азербејџана јавило је да јерменске снаге гранатирају њихове положаје у региону Келбаџар у Нагорно-Карабаху.

Јерменска војска (Фото: Јутјуб)

„Дана 26. јуна од 14.50 до 03:00 (по локалном времену) 27. јуна, јединице оружаних снага Јерменије са положаја смештених у близини села Јухари Шорџа у региону Варденис периодично су гађале положаје азербејџанске војске са пешадијским оружјем у смеру села Зејлик и Имамбинаси у регији Келбаџар“, саопштило је азербејџанско војно министарство.

Према министарству, међу особљем азербејџанске војске нема жртава нити рањених.

„Тренутно је ситуација у овом правцу стабилна, оперативна ситуација је под контролом наших јединица“, наводи се у саопштењу Министарства одбране Азербејџана.

Крајем септембра 2020. године у Нагорно-Карабаху су настављена непријатељства која су постала наставак дуготрајног сукоба и довела до жртава међу цивилним становништвом. Стране су неколико пута покушале да закључе примирје, али само је трилатерални споразум постигнут у ноћи 10. новембра био успешан. Уз посредовање Москве, Азербејџан и Јерменија су се сагласили да у потпуности прекину ватру и размене затворенике и тела мртвих. Такође, Јереван је предао Бакуу области Келбаџар и Лачин, као и део региона Агдам, који су у међуратном периоду били под контролом Нагорно-Карабашке Републике. Поред тога, у региону су стационирани руски мировњаци.

Како је армија ДНР уништила украјинске ватрене позиције, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА