Најновије

СИСТЕМ ДОМИНАЦИЈЕ ДОЛАРА ЈЕ СРУШЕН! Од јесени масовни бунт у ЕУ, падаће владе као гњиле крушке! (ВИДЕО)

Долар је постао једна волшебна валута као основа светског монетарног система, основа моћи САД. Преко његове емисије без покрића, јер он више никаква покрића нема ни у златним резервама, ни у робним резервама, практично то је један чисти, непокривени новац, „фиат новац“ којим се купује све, преко те емисије без покрића руше се системи, руше се владе, освајајују државе, изјавио је економиста др Слободан Комазец, приликом гостовања у емисији Реч продукције Хелмкаст.  

Он је казао да је то до сада могло да иде, јер то је монополарни систем од 1945. године, од када је долар постепено истиснуо злато и постао светска валута. 
Како је рекао, тиме се стварала моћ и тај систем се претворио у систем наметања, систем отуђења, систем финансијског капитализма, „а онда су мултикорпорације и велике финаснијске институције постепено преузимале тржишта и у функцији западног капитала наметали су своја решења“. 

- Тај систем доминације, освајања, уцењивања, рушења влада и свих који су пружали отпор, коначно је завршен – устврдио је Комазец.  

Говорећи о земљама Европске Уније које су увеле санкције Русији, рекао је да ће индустрија код њих да „зариба“.

- Несташице се већ појављују, огромна је инфлација, незапосленост се масовно повећава, социјални проблеми се гомилају. У тим земљама, ако се овако настави, а Руси немају потребе да журе, Русији одговара да се ово продужава, чим прође два-три месеца, од септембра, октобра, кад почну хладноће и остало, у овим земљама ЕУ почеће масовни бунт. Неће се више знати ко је на улици, рушиће се владе, падаће као гњиле крушке. Јер незадовољство народа ће бити огромно. Довели су народ до безизлаза – истакао је Комазец. 

Он је објаснио и на који начин БРИКС проналази решења да напусти везивање за долар или евро и успостави нови систем. 

Шта је следећи циљ руске војске сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА