Најновије

ДРАМА НА ЦЕТИЊУ СЕ НАСТАВЉА: Човек који је убио убицу преговара са полицијом о предаји

Начелник Одсека за сузбијање општег криминалитета у Сектору за борбу против криминала Александар Бошковић казао је у Дневнику ТВЦГ да Цетињанин Н.К., који је пуцао јуче на Вука Бориловића, није тренутно доступан полицији

Црногорска полиција (Фото: Јутјуб)

Још увек није утврђено да ли је Бориловић преминуо од пројектила које су у њега испалили полицајци или Н.К.

“Предузимају се одређене мере и радње да би се он (Н.К.) обезбедио и да би се обезбедило његово присуство у читавом овом поступку”, казао је Бошковић, за ТВЦГ.

На питање јесу ли утврдили мотив јучерашњег злочина на Цетињу, Бошковић каже да су мере и радње још увек у току.

“Прелиминарно можемо да саопштимо да је ово лице последњих дана показивало одређене промене у понашању и у том слислу је уз помоћ пријатеље за јуче био заказан лекарске преглед, нажалост он се са тим пријетељем растао, али се након тога десио овај трагични догађај”, навео је Бошковић

Обудкција је, наводи он завршена.

“Ја у овом тренутку не могу без одобрена ВДТ да износим више детаља тај налаз ће бити достављен ВДТ. На телу извршиоца има више повреда од ватреног оружја, па у том смислу не можемо саопштити више детаља”, навео је Бошковић.

Он је казао како је, након размене ватре са полицојом, према Бориловићу више пројектила испалио Цетињанин Н.К.

“Али за сада ми не можемо износити детаље да ли је смрт наступила од последица рањавања од стране полиције или овог грађанина”, навео је Бошковић.

Подсећа да је у 15 и 30 полиција добила информацију да је у насељу Медовина дошло до пуцњаве.

Каже и да је полиција прво притекла у помоћ рањеним особама након чега је Бориловић пуцао у њиховом правцу.

“Након тога су били испуњени сви законски услови и полиција је узвратила паљбу и испалила 20 пројектила. У размени те ватре један полицајац је повређен”, навео је Бошковић.

Он каже да је, према садашњим информацијама, четири или пет полицајаца употријебили ватрено оружје јуче на Цетињу.

“Појавиле су се спекулације да је то била вешесатна акција. У 15.30 добили смо позив у 17.30 имамо да је сам извршилац позвао још једно лице где је саопштио да је тешко рањен да је лишио живота више лица и да мисли да неће остати жив. Након 15.50 дошло је до употребе ватреног оружја од стране Н.К., који је то временски интервал не можемо да се прецизно изаснимо, и након тога наступила је смрт тог лица. Тако да није била вишесатна акција, већ сада можемо рећи пола сата или 45 минута, али не можемо прецизно да се изјаснимо”, казао је Бошковић.

Подсетимо у цетињском насељу Медовина, у близини Владиног дома, јуче је убијено је 11 особа, док је шесторо повређених, међу којима је и припадник полиције. Међу убијеним је и двоје деце.

Нападач Вук Бориловић је убијен, а чека се потврда да ли је лишен живота у обрачуну са полицијом или да га је убио суграђанин.

Полиција преговара са Калуђеровићем да се преда

Према незваничним информацијама портала Стандард, у току су преговори Калуђеровића са полицијом да се преда, уколико виши државни тужилац одлучи да му не одређује притвор.

Током реконструкције цијелог догађаја крвави пир је трајао око сат времена, док је Бориловић из ловачког карабина убијао једну по једну жртву.

Полицији је требало, према речима очевидаца дуго времена да крене у акцију ликвидације нападача. У размени ватре полиција је наводно успела да рани Бориловића, али је он узвраћао напад па је и он тешко ранио једног од полицајаца.

Калуђеровић, који је иначе венчани кум једне од жртава, убијеног Милана Митровића успео је да му приђе са друге стране, гдје је био неприступачнији терен и да га већ рањеног докрајчи пуцавши у њега.

У кривичном законику Црне Горе у члану 10. тог закона стоји да није кривично дело оно дело које је учињено у нужној одбрани и да нужна је она одбрана која је неопходно потребна да учинилац од свог добра или добра другога одбије истовремен или непосредно предстојећи противправан напад.

У овом члану се и додаје да учинилац који је прекорачио границе нужне одбране може се блаже казнити, а ако је прекорачење учинио усљед јаке раздражености или препасти изазване нападом, може се и ослободити од казне

Подсећамо, јуче око 15.30 у насељу Медовине на Цетињу, Вук Бориловић је започео свој крвави поход у ком је убио једанаест особа међу којима и два дечака од осам и једанаест година.

Випе о дешавањима у региону прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТЦГ/ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА