Најновије

НЕШТО СЕ СПРЕМА: Руска војска допрема десантне хеликоптере у своју базу у Сирији

Руска војска је распоредила више јуришних хеликоптера у ваздушнoj бази Абу Ад Духур која се налази на административној граници између Идлиба и Алепа у северној Сирији.

Руски извори су 10. јуна поделили фотографије на којима се виде хеликоптери, који су идентификовани као Ка-52 и Ми-24/35, у ваздушној бази. Неки од хеликоптера били су прекривени маскирном мрежом.

У јануару 2018. године, Сиријска арапска армија (САА) је ослободила Абу Ад Духур и његову околину након жестоке битке са Ал Каидом и милитантима које подржава Турска.

Абу Ад Духур се налази на само 25 километара од главне линије фронта око региона Великог Идлиба, који контролишу Хајат Тахрир ал Шам (ХТС) и Национални фронт за ослобођење (НФЛ) који је повезан са Ал Каидом.

Према недавним извештајима, ХТС и НФЛ се припремају да покрену велики напад на САА и њене савезнике у западном Алепу уз индиректну подршку Турске. Напад ће имати за циљ да одврати војску како Турци не би имали сметњи у операцији против курдских снага у северном делу Алепа.

Руска војска је можда распоредила јуришне хеликоптере у Абу Ад Духуру како би САА пружила блиску ваздушну подршку у случају било каквог напада ХТС-а и НФЛ-а. Биће потребан брз и снажан одговор да би се зауставио сваки такав изненадни напад.

Русија предузима конкретне кораке да одврати Турску и њене заступнике, који изгледа планирају да покрену више фронтова у исто време.

О томе како Русија у Никарагви разговара на језику који САД разуме прочитајте ОВДЕ.​​​​​​​

Извор: southfront

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА