Најновије

"И сад испада Вучић поставио лезбејку за премијера, а противи се Европрајду? Та немојте касти"

И сад испада Вучић поставио лезбејку за премијера, а противи се Европрајду? Та немојте касти.

Пише: Никша Булатовић, новинар Хелм Каста

Ево мале анализе "Писма подршке" које је под управо тим насловом организаторима Европрајда 19. јула 2019. године потписала и послала Ана Брнабић:

ПРВО, да ли постоји одлука Владе Србије да се дају подршка и гаранције оваквом догађају? Колико знамо, одлуке Владе се објављују у Службеном гласнику, а ми за овакву не знамо. У писму се Ана Бранабић такође не позива ни на какву одлуку Владе Србије, нити је помиње. Ако таква одлука Владе не постоји, ово се може сматрати злоупотребом службеног положаја председника владе.  

ДРУГО, из садржаја писма се види да је ово писмо лични чин премијерке. Ана Брнабић користи израз "ЈА" и "МОЈ, МОЈА" више пута када даје подршку догађају. Дакле ОНА даје ЊЕНУ "пуну подршку", ОНА "жели да истакне" посвећеност Владе, ОНА "верује" да ће тај догађај бити бенефит за ЛГБТ+, ОНА шаље ЊЕН срдачан поздрав... Када помиње Владу, она говори да је Влада коју ОНА води (генерално) посвећена људским правима, али онда каже само у једном моменту, да "МИ овим обећавамо", (тј. Влада обећава овим њеним личним писмом), помоћ за "безбедну и успешну организацију" Европрајда 2022. 

ТРЕЋЕ, и можда најзанимљивије, сада се поставља питање, како је она у име Владе коју она води, личним писмом организаторима Европрајда могла 2019. године да гарантује за догађај који ће се десити три године касније, то јест, септембра 2022. године, када је знала да ће се 2020. године одржати редовни парламентарни избори. Како је она знала да ће и након тога ОСТАТИ премијер? Као што видимо, она не само да је и тада остала премијер, већ и након скраћеног мандата због избора априла 2022. године, она добија још један мандат. Дакле, она је знала да ће је Вучић поново бирати за мандатара најмање до након одржавања Европрајда, односно да ће њен мандат трајати барем до јесени 2022. године, а како видимо планирано је и много дуже. Наравно, ту је и њено уверење да ће и сам Вучић поново победити на председничким изборима 2022. године. Ту сад долазимо до неизбежног закључка да Вучић никада није ни разматрао никога другог за премијера осим Ане Брнабић и да нас је само путем својих медија замлаћивао разним именима, док заправо увек је кандидат била само она. То опет значи да је и сам догађај Европрајд увек уживао Вучићеву подршку.  

ЧЕТВРТО, ако сада Ана Брнабић изјављује да Влада не може да гарантује безбедност Европрајда и да би догађај требало да буде отказан, то значи да она крши дато обећање. А употребила је израз "обећавамо", у име Владе, иако је ово било њено лично писмо, и иако, како се чини, не постоји одлука Владе о томе. То опет значи да је она званично и документовано постала лажов. 

ЕПИЛОГ: Европрајд није и неће бити отказан. Све ово је само замајавање народа да поверује у то, да смањи притисак са протестима, или да се ти протести каналишу како не би отишли у, за власт, нежељеном смеру. 

Елитне украјинске јединице које су шест протеклих дана покушавале «херсонску контраофанзиву» нису оствариле ништа, а то ништа су платиле огромним жртвама и губицима. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА