Најновије

Нова катастрофа Пољака у Украјини: Убијено више од 90 у Харковској области - још тешких губитака за Кијев

Као резултат напада високопрецизним оружјем војске Русије у насељеним подручјима насеља Шевченковск и Григоровска у Запорошкој области уништено је пет вишецевник лансера ракета америчке производње и "Марс-II" немачке производње. На подручју насеља Иљичевка које припада ДНР уништена су два лансера "ХИМАРС" америчке производње, наводи се у извештају Министарства одбране Руске Федерације.

На подручју насеља Боровско у Харковској области убијено је више од 90 пољских плаћеника, тврди генерал Игор Конашенков.

У кранолиманском правцу руска војска је наставила да води офанзивне акције. Тамо је убијено више од 60 милитаната, уништена су три борбена возила и два аутомобила.

На купјанском делу фронта, као резултат нападавијације, као и артиљеријске ватре на подручја нубијено је више од 70 украјинаца, уништена два оклошна и три друга возила.

Код Доњецка Украјинци су покушали контранапад на положаје руске војске у правцу Спорног и Брезовог. Као резултат ватреног пораза елиминисано је више од 50 Украјинаца, три оклопна борбена возила и два комбија.

На јужној страни Доњецка, оружане снаге Украјине су покушале да нападну положаје руских јединица у правцу Николског. Одлучним акцијама враћени су на почетне позиције. Тамо је ликвидирано више од 30 милитаната, једно борбено оклопно возило, оклопни транспортер и два друга возила.

Украјинци користили фабрички димњак за псматрање, а онда је припуцала руска артиљерија (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА