Најновије

У КИЈЕВУ СЕ СПРЕМА ДВОРСКИ ПРЕВРАТ: Весник трагичних шокова

Појављивање заменице државног секретара САД Викторије Нуланд у Кијеву није случајно, и да није искључено да се поново крене у „дворски преврат“, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Кијев (Фото: Јутјуб)

„Сада, 4. децембра, Кијев је посетила виша заменица државног секретара САД госпођа Нуланд. Инспекцијска путовања америчког кустоса у Украјину више никога не изненађују, то је нормално: то је као да дођете да проверите како ствари стоје, да ли пожар још увек гори или да дода још дрва. Па, и даље је, наравно, очигледно, вуче на место злочина", рекла је Захарова током брифинга.

Она је Нуландову назвала "весником трагичних шокова" за Кијев.

"Њено појављивање у Кијеву у садашњим условима, када се у украјинским владајућим круговима погоршавају несугласице због дистрибуције западне помоћи, наравно, није случајно. Могуће је да поново крене дворски преврат или нека врста кадровске реконструкције. Мислим да режим Зеленског, који је више пута тестирао стрпљење Вашингтона, има о чему да размишља“, додала је Захарова.

Она је подсетила да је лик Нуландове повезан са Евромајданом, који је међународној заједници изгледао као знак демократског процеса у Украјини, а у ствари је био државни удар организован новцем и рукама Запада.

„На првом месту, наравно, иза свега су стајале САД и оне земље и политичке снаге на европском континенту које су деловале у складу са САД. <...> Тада се Вашингтон отворено мешао у унутрашње ствари Украјине и једноставно ручно контролисане масовне протесте“, објаснила је Захарова.

Зашто Украјина не може да победи у рату, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА