Најновије

ДЕПОРТУЈ ТОГ ЂОКОВИЋА!" ПОЛИТИЧАР ВРШИ ПРИТИСАК НА МИНИСТРА: Пусти одлуку судије, имаш моћ да га протераш из Аустралије

Српски тенисер Новак Ђоковић победио је аустралијске власти на суду и тако му је враћена виза за улазак у земљу, међутим и даље га "у шаци држи" министар за имиграције Алекс Хоук.

Према аустралијском закону, Хоук има дискреционо право да поништи одлуку суда и депортује Новака Ђоковића, и притом му забрани улаз у земљу на три године, али још се не осуђује да "пресече". Србин већ тренира у Мелбурну и познато је да је први носилац на турниру, а све док Хоук своји одлуку одлаже.

Очекивало се да ће све бити решено у четири сата након пресуде судије Ентонија Келија, међутим што Хоук више чека, то је под већом "паљбом" и једне и друге стране.

Сада се огласио бивши новозеландски имиграциои министар Кели Берк који тражи да се поништи Новакова виза.

"Федерални имиграциони министар Алек Хоук има право, да по аустралијском закону, поништи визу Новака Ђоковића. Не постоји ништа што је рекао судија Ентони Кели што може да поништи министарска овлашћења", нагласио је контроверзни политичар који ће у марту прославити 80. рођендан.

Политичар који је пре неколико година ухапшен због вожње у алкохолисаном стању један је од ретких који су стали на страну Алекса Хоука пред којим је можда и најтежа одлука у каријери.

"Ако је закон лепо налагао свима да у Аустралију могу да уђу уз доказ о две примљене дозе вакцине против корона вируса и ако Ђоковић то није имао код себе - онда његов улазак у Аустралију није дозвољен. То треба да буде одлука министра Хоука и мора даје донесе", завапио је Кели Берк.

Подсетимо и да је Новак Ђоковић сада у центру пажње због тога што је у документима које је приложио пронађена нетачна информациај што "чешљају" аустралијске власти, чак прете и затвором до годину дана.

Извор:  Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА