Најновије

Манојловић: Имамо решење по ком Србија неће плаћати одштету Рио Тинту

Директор за кампање иницијативе Крени-промени Саво Манојловић најавио је да ће у петак у 13 часова представити нацрт народне иницијативе и решење по коме Србија неће морати да плаћа евентуалну одштету компанији Рио Тинто уколико забрани ископавање литијума.

„Имамо предлог правног решења по коме Србија неће морати да плати ни један динар Рио Тинту. Под условом да не постоји никакав тајни споразум са Рио Тинтом. Нацрт Народне иницијативе и решења објавићемо сутра у петак у 13 часова“, написао је Манојловић на свом Твитер налогу.

Он је раније најавио да ће Крени-промени покренути петицију која ће захтевати да се забрани ископавање литијума у Србији и да ће за њу морати да скупе 30.000 потписа пре него што је предају Скупштини Србије.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да претпоставља да ће Влада Србије донети одлуку о забрани експлоатације литијума за компанију Рио Тинто, док он сматра да би требало ставити мораторијум на то питање.

Вучић је рекао да је Закон 2006. године прављен за Рио Тинто, и да та компанија због тога има одређена права и потраживања према држави Србији.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА