Најновије

ОГЛАСИО СЕ СКОТ МОРИСОН: Ђоковићу је укинута виза због жртава пандемије

Премијер Аустралије Скот Морисон подржао је данас одлуку министра за имиграцију Алекса Хока који је поништио визу најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу, истичући да је то учињено због жртава које су Аустралијанци поднели током пандемије корона вируса.

Морисон је навео да је, након пажљивог разматрања, министар за имиграције укинуо визу Ђоковићу, из разлога здравља и доброг реда, на основу тога да је то било у јавном интересу, преноси Гардијан.

- Пандемија била је невероватно тешка за сваког Аустралијанца, али ми смо се држали заједно и спасили животе и оно од чега живимо. Заједно смо постигли једну од најнижих стопа смртности, најјачу економију и највећу стопу вакцинације у свету - истакао је Морисон у саопштењу.

Указао је да су Аустралијанци поднели многе жртве током пандемије и да „с правом очекују да ће резултат тих жртвовања бити заштићен“.

- Наше јаке политике заштите граница очувале су Аустралијанце безбедним пре појаве ковида и сада, током пандемије - истакао је Морисон и додао да, због очекиваног наставка правног поступка који је у току, неће давати даље коментаре.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА