Најновије

Мајка несталог: Зашто се крши достојанство жртава

Сања Михајловић, мајка младића Горана Михајловића чији се нестанак доводи у везу са групом Вељка Беливука, о свом сину и даље не зна ништа, јер помака у истрази нема 29 месеци. Након што се протеклих недеља у медијима објављују фотографије високих функционера полиције, пре свега Александра Вулина, с криминалцима, не изненађује је што се у случају њеног сина ништа не ради.

Сања Михајловић (Фото: Нова С видео)

Михајловићева месецима уназад куца на сва могућа врата како би добила информације о истрази нестанка његог сина, али узалуд. Недавно је, заједно са мајком још једног несталог младића, Маром Халабрин, најавила да ће упутити притужбу Стразбуру.

Она зистиче да је страшно што, као грађанин ове земље, у Србији не може да нађе правду, те је принуђена да се обраћа европским институцијама за помоћ.

„Нико ме није звао у протеклом периоду, и даље немамо никаквих информација о Горану. Толико пута сам се обраћала полицији, тражила информације, трудила се да сарађујем, али и даље нема никаквих помака. Искрено, могу рећи да после свега чисто сумњам да се нешто уопште и ради на случају мог сина. Знате, недавно смо имали случај отмице, како су рекли, високо-позиционираног припадника „кавачког клана“, која је решена за три дана.. Симптоматично је то што је у том случају било могуће и погледати камере, лоцирати и решити случај за свега неколико дана, а у случају мог сина то није могуће месецима“, каже Михајловићева и додаје:

„То вам само показује како се поступа, односно да кад хоће да реше неки случај, јасно је да то и могу да ураде“, истиче она.

Истиче да је од почетка указивала на особе са којима је њен син био у контакту, где се кретао, на камере које је било потребно прегледати, али ништа од тога није било довољно надлежним институцијама.

„То указује да се неки људи заправо штите, из нама непознатих разлога. Све улице су прекривене камерама, говорила сам да надлежни погледају камере у делу где је мој син последњи пут виђен, а који је прекривен надзором, и опет ништа. Не знам да ли се можда неко види на тим снимцима ко не би требало или је нешто треће у питању, али није урађено оно што је било неопходно“, наводи Сања.

Михајловиће истиче да полако почиње да губи наду у то да ће се случај њеног сина расветлили. Како истиче, протеклих недеље смо видели фотографију функционера полиције Александра Вулина, затим и снимке бившег првог човека МУП Небојше Стефановића на којима су са криминалцима, тако да је ништа више не изненађује.

„Када видите тако нешто, више не знате шта да мислите. Онда вам је јасно што се не ради на случајевима. Знате, сви знамо како функционише обезбеђење министра, па сулудо је рећи да њему може да приђе било ко и да затражи да се слика. Па, шта онда ради то обезбеђење, је л уопште нешто раде?“, истиче Михајловићева.

Подсетимо, Сањин син Горан последњи пут је виђен 2019. године, од када му се губи сваки траг. Претпоставља се да је жртва клана Вејка Беливука и Марка Миљковића.

Михајловићева је досад куцала на сва могућа врата како би сазнала има ли помака у истрази Горановог нестанка, међутим, увек је наилазила на зид и речи „истрага је у току, не можемо ништа да вам кажемо“.

Горан је само један од бројних младића чији се нестанак доводи у везу са групом Вељка Беливука. На листи несталих има висе од 10 мушкараца, а засад није познато шта се са њима десило.

Иначе, криминална група Вељка Беливука, званог Веља Невоља, вође навијача групе „Принципи“, ухапшена је почетком фебруара у великој акцији МУП и БИА. Сумњиче се за најтежа кривична дела, међу којима су убиства, отмице и изнуде.

Остале колумне можете читати ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА