Најновије

ЛАВРОВ СТИЖЕ У СРБИЈУ: Два горућа питања пред Вучићем

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров долази у Београд у уторак, 7. јуна, пишу Новости.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Он ће, према сазнањима овог листа, имати низ састанака са српским државним врхом, а очекује се да се током сусрета са председником Александром Вучићем на столу нађу све горуће теме, од дешавања у Украјини и позиције Србије према тој кризи, преко ситуације у региону и економске сарадње у светлу санкција које је Запад увео Москви.

То је прва посета једног високог руског званичника Србији од избијања украјинске кризе и до ње долази у тренутку када Европска унија припрема најжешћи пакет санкција, којима се Србија до сада, као једина у Европи није придружила, а због чега трпи огромне притиске.

Долазак Лаврова биће прилика и да се додатно појасне позиције Москве када је реч о Косову, с обзиром на недавне изјаве руског председника Владимира Путина и других представника руске државе, који су ситуацију у Донбасу поредили са Косовом.

Тема ће сигурно бити и Босна и Херцеговина, односно притисци којима је изложена Република Српска. Како Новости сазнају, у плану је било да Лавров посети и БиХ, али то неће моћи да уради с обзиром на то да се Сарајево недавно прикључило санкцијама ЕУ против Москве, а од којих се оградило руководство Републике Српске наводећи да је одлука донета нелегално.

Иначе, министар Лавров требало би да присуствује и пријему поводом Дана Русије, који ће 7. јуна организовати Руска амбасада у Београду.

Такође, у наредном периоду очекује се и да ће званичници са Запада посетити Београд.

О руским дипломатским активностима у Републици Српској прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн/Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА