Најновије

ВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ: Организатори да откажу Европрајд

Члан Председништава Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић позвао је данас организаторе Европрајда у Београду да откажу ту манифестацију, или да, у супротном, држава размисли да је забрани јер је то периферна тема у ситуацији кад, како је рекао, имамо озбиљну ситауацију на Косову. „Ако већ ова господа из Европрајда неће то да откажу замолио бих државу да размисли да ли она то да откаже, јер бесмислено је да се овде прави таква тензија око периферне, идиотске теме. Молим организаторе да одустану од тог скупа. Ајде да се не лажемо, 90 одсто људи и више је против и немојте да правимо нешто што заиста нема никакву подршку и неће никад имати никакву у овом друштву”, рекао је Ђукановић за ТВ Хепи.

Владимир Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да је против Европрајда, али му „не пада на памет да отежава својој држави и да прави додатну муку тако што ће то да истиче као најважнију тему”, наводећи и да неки, помињући Двери и Заветнике, желе да уберу политичке поене на њој, преноси  Бета. „Молим ове лицемере из Европске уније (ЕУ) који нам то намећу - пробајте то у Варшави да направите. Него знате колико је страшан утицај Римокатоличке цркве која никад то неће допустити, а Пољска је чланица ЕУ. Идите тамо да направите”, рекао је Ђукановић.

Или, додао је, „ако већ хоћете демократију на Балкану пробајте да то направите у Сарајеву”. „Па што само у Београду и само желите нас да малтретирате наметањем те теме. Па ако се случајно забрани да онда притискате Србију и кажете не поштујемо људска права”, навео је Ђукановић.

Ко је дао налог да се Београд кандидује за Европрајд, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА