Најновије

БРАТ ОЈАДИО БУЏЕТ Брнабић: Ратарима не можемо дати све

Милиони евра из буџета су отишли на рачун фирме брата геј премијерке Игора Брнабића и људи повезаних са њим.

Ана Брнабић. (Фото: Јутјуб)

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да јој се чини да је близу договор са пољопривредницима који протестују и оценила да су „ближе договору него што су били јуче у 10 ујутру, када су почели преговори“, али да „ако дамо свима све што траже, ту буџета више нема, ту Србије више нема“.

Брнабић је за ТВ Пинк рекла да је у Влади Србије била јутрос до 1, и да су се наставили разговори са пољопривредницима, па и путем телефона, и да су прављене калкуалције.

„Влади јесте у интересу да се нађе договор, а то значи компромис – морамо негде да нађемо средину“, нагласила је Брнабић и навела да су захтеви пољопривредника „изузетно амбициозни“ када траже 700 евра по тони за откупну цену сунцокрета, док је она, примера ради, у Хрватској 520, а у Бугарској 535 евра по тони.

„Ми смо понудили цену од 600 евра по тони. Једна од организација која протестује – Иницијатива (за опстанак српског пољопривредника) то није прихватила, јутрос су нам јавили“, рекла је Брнабић.

Нагласила је да Влада не може да гарантује откупну цену ничега.

„Ми не смемо на то да утичемо, не смеммо да отворимо Пандорину кутију, јер ће онда сви тражити исто, без обзира на тржиште, ситуацију и њихову личну конкурентност. Тиме не само да разваљујемо нашу економију, већ и конкурентност наше пољопривреде пада. То не можемо, али можемо да помогнемо“, истакла је Брнабић.

Додала је да пољопривредници јесу у праву када је реч о неким Владиним интервенцијама.

„Јесмо интервенисали да би обезбедили да наши грађани имају довољно сунцокретовог уља и других животних намирница, и да су цене према грађанима на једном контролисаном нивоу, у тешким временима“, рекла је Брнабић.

„Не занимају ме политиканти међу њима, али с друге стране, ту има невероватно вредних, радних људи и прегалаца, и мени је била част да седим са њима, чујем њихову муку и да тражимо решења“, рекла је Брнабић и нагласила да „за ове политиканте, праве и лажне ЦИА агенте – то ме не занима“.

„Оно што можемо да урадимо и помогнемо, то ћемо урадити и даћемо све од себе – али не можемо да испунимо захтеве који су нереални и стављени на папир само да би били одбијени, да би неко на томе правио своју фејк политичку каријеру. То не можемо и нећемо, јер морамо да чувамо Србију, буџет и фискални простор“, нагласила је премијерка.

Навела је да су у понедељак почели и разговори око утврђивања минималне цене рада и да је пољопривредницима предочена да Влада мора да брине о томе да има фискални простор и за то.

„Ако дамо свима све што траже, ту буџета више нема, ту Србије више нема“, закључила је Брнабић.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА