Најновије

ДОДИК: Тражићу од Вучића да подржи Републику Српску у разлазу од БиХ

Тражићемо од Србије да преко међународних институција приступи спровођењу процедура и тужби за оне који су кршили Дејтон, рекао је председник Републике Српске.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да очекује од Србије да настави оспоравање елемената предлога резолуције о Сребреници као и да подржи Републику Српску у разлазу од БиХ.

"Тражимо да Србија разуме да ми морамо да идемо путем разлаза у БиХ", прецизирао је Додик, пренеле су "Вечерње новости".

"Председник Србије Александар Вучић ради озбиљан и добар посао, он је одговоран државник и разуме концепт у ком било каква осуда српског народа затвара могућност за неке будуће развојне и друге позиције самог народа", рекао је Додик за Фејс ТВ.

Додао је да је Србија потписница и гарант Дејтонског споразума.

"Покушаћу Вучића и остале да уверим да подрже Републику Српску у њеним настојањима јер је она потписница и гарант Дејтонског споразума. Тражићемо од Србије да преко међународних институција приступи спровођењу процедура и тужби за оне који су кршили Дејтон, а то сигурно није Србија, нити Република Српска", рекао је он.

ПОЉСКИ ГЕНЕРАЛ ИЗАЗИВА И ТО ЖЕСТОКО: Треба поставити минска поља на границу са Русијом и Белорусијом

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА