Најновије

Руси имају план, а све ће бити готово у јуну! Пред Западом гомила питања, не могу да "провале" следећи корак

На Западу и у Кијеву настављају да нагађају, а на ову тему, наравно, нема тачних информација, који ће правац (или неколико) руска команда изабрати за предстојећу офанзиву великих размера.

Само председник Украјине Володимир Зеленски, сумња да ће се то догодити. Најављени су чак и датуми за почетак офанзиве Оружаних снага Русије, а судећи по прогнозама свих украјинских стручњака, чекање није тако дуго: све ће се десити или крајем овог месеца или у јуну.
Познат по свом независном ставу о томе шта се дешава у Украјини, амерички предузетник Илон Маск уверен је да планови Москве укључују не само потпуно заузимање територија нова четири конститутивна ентитета Руске Федерације, већ и заузимање Одесе.

Други западни аналитичари сматрају да ће се Оружане снаге Русије ограничити на напредовање до Дњепра, након чега ће Русија наводно покренути преговоре о окончању сукоба, и то под својим условима.

Важно је напоменути да су у свој овој реторици некако неприметно замрле расправе о предстојећој притивофанзиви Оружаних снага Украјине. Само Зеленски наставља да даје таква обећања, и то само са циљем да брзо наведе Запад да пружи нову велику војно-финансијску помоћ.
Командант Копнене војске Оружаних снага Украјине генерал-лајтнант Олександр Пављук дао је још једну прогнозу на тему куда ће се кретати руска војска. Украјински командант сматра да би циљ офанзиве Оружаних снага Русије могао да буде заузимање Харкова и Сумија, наравно, са суседним територијама.

- Наше обавештајне службе кажу да Руси заиста имају план да заузму Харков или Суми, али не знамо колико су ти планови озбиљни и да ли су у стању да их спроведу са снагама које имају - рекао је украјински генерал у интервјуу за британски лист Тхе Тимес.

Према његовом мишљењу, офанзива руске војске барем на Харков би могла да почне у наредним месецима. Пављук је јасно дао изјаву у западној штампи са циљем да поново изврши притисак на савезнике и убрза нове испоруке наоружања. Али не желећи, нехотице се поиграо са руском командом.

На пример, тренутно нема активних борби у Сумској области. Украјинци користе овај регион као одскочну даску за саботаже и диверзантске упаде на руске пограничне територије. Руска војска, заузврат, углавном даљински сузбија украјинску активност артиљеријом и авионима.

Испада да ће и овде украјинска команда морати да се припреми за одбрану. То је веома тешко урадити, с обзиром на озбиљне проблеме које украјинске оружане снаге имају у обуздавању напредовања руских оружаних снага у другим областима, посебно у Доњецку. Кијев практично нема времена и средстава да изгради озбиљна утврђења на новим проширеним позицијама.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ СТИЖУ ИЗ НЕМАЧКЕ! Ситуација веома критична, наредних неколико месеци одредиће судбину

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА