Најновије

КРИМИ-ЗНАЧКЕ! ЗБОГ БЕЛИВУКА И ЗВИЦЕРА ПОПАДАЛИ ПОЛИЦАЈЦИ: Ево ко је све шуровао с мафијом

Службеник УКП Даниел Ј. (41) и његова супруга Душица Ј. (39), оперативац у БИА, који су ухапшени у великој акцији Сектора унутрашње контроле у сарадњи с Тужилаштвом за организовани криминал и БИА, само су последњи у низу ухапшених припадника безбедносних служби који се доводе у везу са злогласним кавачким кланом, његовим вођом Радојем Звицером, али и сарадницима Вељком Беливуком и Марком Миљковићем.

Фото: Јутјуб/Правда

Поверљиве информације, како се сумња, ухапшени брачни пар безбедњака је одавао и одбеглом полицајцу из Црне Горе Љубомиру Миловићу, али и Беливуку. Пре њих, српска и црногорска полиција, због сарадње са истим кланом лисице је ставила на руке још деветоро људи из полиције и двојици затворских стражара.

Све раскринкано

Подсетимо, у претходних годину и по дана хапшени су бивша државна секретарка у МУП Дијана Хркаловић, функционери МУП Горан Папић, затим Милорад Шушњић, бивши начелник ПУ Нови Сад, и Дејан Миленковић, бивши начелник Одељења за специјалне истражне методе, као и бивши инспектор Божидар Столић, те полицајци Предраг Лајић и Бојан Васиљевски. У Црној Гори ухапшен је полицајац Петар Лазовић, док је за његовим колегом Љубом Миловићем расписана потерница.

Слободан Ћосовић, председник Регионалног центра Београд у Синдикату српске полиције, рекао је за Курир да је најбитније да је "све раскринкано".

- Похвалио бих рад Сектора унутрашње контроле, очигледно је да су имали дуг и мукотрпан рад да дођу до ових података - рекао је Ћосовић:

- Мањкавост система је у томе што су многи људи који не би требало да су у МУП дошли у МУП. Није лако открити те људе, неки су на положајима, неки су се примирили. Грађанин тешко може да препозна прљаву значку. Сектор унутрашње контроле постепено ради. Доћи ће време кад нећемо имати прљаве значке. Не треба кроз једног или двоје колега оцењивати рад свих других. Када клупко крене да се одмотава, одмотаће се до краја.

Затворски стражар ухапшен због помагања "кавчанима"

Осим полицајаца, у акцијама полиције Србије и Црне Горе хапшени су и затворски стражари. У Србији је као припадник Беливуковог клана ухапшен Жељко Коџић, који је радио у Централном затвору, али нису пронађени докази да је он радио за криминалну групу, па је споразумом о признању кривице осуђен за држање оружја без дозволе. Међутим, у Црној Гори је пре неколико дана приведен радник затвора Спуж Владан Л., за кога се сумња да је Звицеру и "кавчанима" помагао у припреми ликвидације вође шкаљарског клана Јована Вукотића.

Убиство на шинама

Подсетимо, Дијана Хркаловић, Шушњић и Миленковић сумњиче се да су учествовали у недостављању доказа на време тужилаштву у поступку који је вођен против Вељка Беливука и Марка Миљковића због "убиства на шинама" 2017, као и да су "на мере" ставили њиховог сарадника Дарка Елеза, како нико други не би могао да га прати или прислушкује.

- Божидар Столић, инспектор који је учествовао у прикупљању доказа против Беливука и осталих чланова клана, осуђен је на две године затвора због тога што је поверљиве информације до којих су истражитељи долазили преносио за новац људима из криминалног миљеа - подсећа саговорник и додаје да су после хапшења ове криминалне групе пали и полицајци Предраг Лајић и Бојан Васиљевски, који су током претреса стана сарадника Вељка Беливука намерно заборавили да пријаве један нађени пиштољ.

Горан Папић, бивши заменик начелника СБПОК, подсетимо, на оптуженичкој клупи седи због сумње да је посредовао да се мимо процедуре Марку Миљковићу врати блиндирани ауто који му је био привремено одузет.

Подаци Европола

- Истовремено, у Црној Гори је ухапшен полицајац Петар Лазовић, који је, према подацима Европола, био на сталној вези са Звицером. Како се сумња, током боравка Беливука и Миљковића у Котору 2021. године Звицера је обавештавао о сваком кораку полиције у односу на њих - подсећа саговорник.

Пали због Шарића, Дача под истрагом и због Грка

Полицајци Данило Стојановић, звани Дача, и Милутин Радовановић Мика, који су јавности постали познати после пребијања колеге из Интерпола у Београду, недавно су осумњичени да су били припадници криминалне групе Дарка Шарића. Они су после хапшења Шарића у априлу били у бекству, али су се у међувремену нашли у притвору. Стојановић се поново нашао под лупом Вишег тужилаштва у Београду, које је јуче саопштило да Посебно одељење за сузбијање корупције спроводи доказне радње против њега због сумње да је од фебруара до априла 2020. злоупотребио службени положај као начелник Службе за криминалистичко-обавештајни рад у МУП.

- Он је, како се сумња, другоокривљеном држављанину Грчке Филипасу Панагиотидису (48) прибавио корист тако што му је омогућио да користи регистарске таблице МУП с припадајућом регистарском налепницом и књижицом за возило МУП које је лично задужио. Панагиотидис је, како се сумња, поменуте службене таблице поставио на возило "шкода суперб" и потом возило користио у саобраћају у Београду у наведеном периоду, уз употребу блинкера - наводе из тужилаштва. Како незванично сазнајемо, Грк Панагиотидис је заправо Новопазарац који је деведесетих година, по одласку из Србије, узео грчко држављанство.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА