Најновије

Ево где и када ће сутра наши пољопривредници да блокирају Србију

Пољопривредници из Војводине, Мачве, Стига и других крајева земље сутра ће између девет и 12 сати организовати протестну вожњу у трајању од два сата, где ће скренути пажњу на горуће проблеме пољопривредника које држава не жели да реши.

Фото: pixabay.com

Радослав Адамовић из Иницијативе за опстанак српског пољопривредника каже да ће сутра протест најпре почети у девет сати у Стигу, да би након тога у 12 сати требало да крене вожња на правцу Стара Пазова-Батајница.

„Због стратегија не смем све да вам откријем, али могу да кажем неколико локација одакле ће пољопривредници кренути. Протестна вожња ће кренути из Србобрана вероватно ка Новом Саду, од Старе Пазове до Батајнице, Суботица и Сомбор по граду, а у Пожаревцу ће пољопривредници Стига имати свој план“, рекао је наш саговорник.

Додао је да ће општине Жабаљ, Темерин, Бачка Паланка такође протестовати и да ће кренути у вожњу до Новог Сада. Како је Адамовић истакао, они ће кренути у протест између 10 и 12 часова.

„Нама је жао што морамо да узнемиравамо друге грађане, али принуђени смо да реагујемо на лудости које изводи Министарство пољопривреде. Протест ће почети у различитим интервалима: у Стигу од 9 сати, а у Пазови од 12, закључио је наш саговорник.

Подсећамо, након серије одлука државног врха да ограничи цене пољопривредних производа, као и да не допринесе да терет пољопривредника буде лакше поднет у тренутку када цене галопирају, у уторак ће и пољопривредници изаћи на улице.

Како у изјави за Нова.рс казао један од представника Иницијативе за опстанак српског пољопривредника Никола Мажић, у више крајева Србије ће бити организована протестна вожња од два сата, која може да прерасте у велике блокаде уколико им захтеви не буду испуњени.

„Држава је већ забранила извоз пшенице и уља, што не сме да ради. Нама се десила сушна година, са најгором сетвом у историји Србије, плус са овако формираним ценама, неминовно је да пољопривредници пропадну. Најгора ситауција је у Банату. Захтевамо да се држава не меша у одређивање цена, јер на овакав начин само пар људи зарађује. Додатно, тражимо да цена сунцокрета буде минимално 700 евра по тони и да нам се дозволи да сипамо 100 литара горива по повлашћеној цени“, објаснио је Мажић у изјави за Нова.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА