Најновије

ПОЧЕТАК МИЛОВОГ КРАЈА: Мења се закон о председнику ЦГ

Законодавни одбор Скупштине Црне Горе оценио је данас да је предлог измена Закона о председнику Црне Горе, које је предложио Демократски фронт, у складу с Уставом и правним системом, а Скупштина је после вишечасовне паузе наставила седницу на којој ће се расправљати о том предлогу.

Мило Ђукановић (Фото: Председништво ЦГ)

Скупштина Црне Горе је претходно утврдила дневни ред, чија је прва тачка предлог измена Закона о председнику Црне Горе.

Предлогом измена предвиђено је да уколико председник државе не предложи мандатара за састав владе мандатаром ће се сматрати кандидат који има јасну подршку већине посланика, пренео је РТЦГ.

До одлуке да ова тачка буде на дневном реду заседања дошло је након бурне расправе и противљења посланика ДПС-а, СДП, СД и Либералне партије, који сматрају да је расправа о изменама Закона о председнику уставни пуч.

Након што је овај предлог стављен на дневни ред председница парламента Данијела Ђуровић је прогласила получасовну паузу.

Ура ће гласати за измене Закона о председнику

Грађански покрет Ура гласаће за измене Закона о председнику, најавио је данас лидер те партије и премијер у техничком мандату Дритан Абазовић.

Демократске фронт (ДФ) је предложио да се дневни ред данашње седнице Скупштине прошири и да се као тачка уврсте и измене Закона о председнику Црне Горе. Из ДПС-а, СДП, СД и ЛП сматрају да предложене измене закона представљају рушење Устава Црне Горе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА