Најновије

НЕ МОГУ ДА ЗАМИСЛИМ ДА СРБИЈА ПРИЗНА КОСОВО: "ЕУ да смањи стандарде за Западни Балкан"

Председник Хрватске Зоран Милановић поручио је да је споро проширење Европске уније плод забринутости за безбедност, а не економски разлози.

Фото: Јутјуб

Он је говорећи на Преспанском форуму казао како је један од тих разлога и то што Србија одбија да призна Косово.

"Не могу да замислим, из разних политичких, социјалних и историјских разлога, да Србија призна Косово. Али док то не буде урађено, питање неће бити решено. То је нешто на шта би се требали концентрисати и упутити поруку Србији да одабере страну", додао је Милановић који сматра да је Србија донела одлуку "да иде неким својим путем, а не према чланству ЕУ".

Он је рекао и да би земље "с највишим стандардима" у Европској унији требало да смање стандарде за земље Западног Балкана које желе да се придруже ЕУ.

"Зато што су се неке од њих нашле у проблему ових дана када су покушале поднети захтев за чланство у НАТО-у, требале би боље промислити. Не треба одуговлачити с проширењем још 20 година", додао је у свом говору, мислећи на Шведску и Финску које блокира Турска. 

Хрватски председник је апеловао на државе с највишим стандардом у ЕУ да мало смање своје стандарде и да не сигнализирају перманентно кршења. 

Када се ради о Украјини и њеном статусу кандидата Милановић је рекао да је он за то али да се не сме заборавити на Босну и Херцеговину.
"Шта нас спречава да за БиХ учинимо исто, непрестано одуговлачење уништава ту земљу", рекао је он. 

Шта је изјавио председник српско-руског центра “МАЈАК” прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА