Најновије

ГДЕ СУ ОПТУЖНИЦЕ ЗБОГ ”СКАЈ” АПЛИКАЦИЈЕ: Ненадић на ”рибању” у Паризу

Према сазнањима портала Нова у Паризу је у току састанак тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића и потпредседника Трибунала задуженог за истраге организованог криминала. Главна тема састанка је скај апликација и размена података, које су кључни доказ за подизање оптужница против режимских криминалаца.

Фото: Јутјуб

Управо је Француска била та која је Србији доставила све податке о злочинима криминалне групе Вељка Беливука и његовој спрези са влашћу, након што су он и његови сарадници ухапшени. Податке су доставили званично преко Европола.

Према наводима оптужнице, коју је потписао тужилац Ненадић близак режиму, више од 90 одсто доказа је прибављено захваљујући међународној помоћи (пошто наши нису одрадили тај посао), пре свега захваљујући ангажовању француске полиције која је успела да откључа „скај“ телефоне криминалне групе.

Велики део сазнања из оптужнице је поткрепљен захваљујући комуникацији између припадника криминалне групе, који су између себе, а путем „Скај“ телефона, слали фотографије измасакрираних тела.

У порукама су припадници клана, користиећи кодна имена, говорили шта су радили жртвама, на који начин су их мучили, али и који су им наредни кораци, са ким из врха власти и полиције су сарађивали, наводи се у оптужници.

Све то је достављено Србији и нашим правосудним органима.

Шарић поново пао због скај апликације

Од европских служби су поново стигли подаци и о нарко босу Дарку Шарићу, кога је српско правосуђе пустило из затвора у вилу на Дедињу.

Ухапшен је под сумњом да је организовао криминалну групу и давао налоге из затвора, и да су у све била укључена и тројица полицајаца – начелник Службе за криминалистичко обавештајне послове (СКОП) Данило Стојановић, његов заменик Милутин Радовановић, као и инспектор Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Душко Мирковић.

Главни доказ у овом поступку је, како је писао НИН, комуникација преко Скај апликације која је Тужилаштву за организовани криминал достављена преко Европола и Евроџаста.

Шарић је осумњичен да је криминалну групу организовао почетком фебруара 2020. и да је донео одлуку да се убије Миловац јер је у Јужној Америци поступао мимо његове воље у вези са пословима са кокаином, писао је НИН.

Тужилац за организовани криминал данас у Паризу подноси извештај француским колегама, тако да можемо да очекујемо наредних дана нове оптужнице.

Извор: Нова/Србин.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА