Најновије

АБАЗОВИЋ: У Београд идем с најбољим намерама

Црногорски премијер Дритан Абазовић, који ће 29. јуна допутовати у званичну посету Београду, рекао је да је Црна Гора у ситуацији да са свим земљама у региону има изузетно добре односе и одличну комуникацију и да у Београд иде с најбољим намерама.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Након сусрета са председником Александром Вучићем, јасно је, казао је, да ће добре воље бити и са друге стране.

Нека питања, према његовим речима, треба решити, а као прву добру вест најавио је размену амбасадора двеју земаља.

Поменуо је и питање изручења Светозара Маровића, за којег је рекао да се слободно шета уместо да је под кривичним санкцијама.

"Идемо у добром духу. Имаћемо састанке у Привредној комори. Покушаћемо да промовишемо и наш туризам у Србији", рекао је Абазовић.

Говорећи о Темељном уговору са СПЦ поновио је да ће то питање бити брзо затворено.

Поновио је да не треба робовати датумима, али да стручни тимови треба да сада да сагледају текст и онда ако све буде у реду, остаје питање формалности.

"Имали смо неке разлике у односу на текст који је био припремљен од раније владе, сада мислим да је то све како треба. Већ сам рекао, за нас нема табу тема, неће се ниједно питање гурати под тепих", казао је Абазовић.

Абазовић је поновио свој позитиван став према иницијативи Отворени Балкан, јер, како каже, регионална сарадања је нешто што треба државама региона и убрзава процес европских интеграција.

"Отворени Балкан је нешто што можемо лепо да искористимо ако сви будемо искрени и ако сви буду учествовали. Не видим да се она коси са политиком ЕУ. Има снажну подршку администрације САД", рекао је Абазовић за Еуроњуз Србија.

Нагласио је да га једино занима да је та иницијатива корисна за Црну Гору и за црногорске грађане, а да није важно ко је покренуо и ко је дошао на идеју да покрене ту иницијативу.

Да ли је овај свет нормалан, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА