Кора:
5 целих јаја
6 кашика шећера
50 мл уља
6 кашика брашна
1 прашак за пециво од 10 гр
350 гр очишћених вишања
Фил:
300 мл млека
1 пудинг од 40 од ваниле
3 кашике шећера
100 гр маргарина
Припрема:
На ватру ставити 200 мл млека да проври. У преосталих 100 мл размутити пудинг и шећер, па закувати масу када млеко проври.
Мешати док се не згусне, склонити са ватре, прекрити директно на пудинг фолијом или кесом и оставити да се потпуно охлади.
Укључити рерну да се загреје на 200 степени. Улупати беланца у јаку и чврсту пену са шећером. Додати жуманца и уље, па опет умутити.
На крају просејати брашно и прашак за пециво и све заједно измешати, да нема грудвица.
Истрести у обложен велики плех димензија 40 x 30 цм, поређати вишње у редове и ставити да се пече, а јачину рерне смањити на 180 степени. Пећи 20 до 25 минута, зависно од рерне.
Печену корицу извадити са папиром и оставити да се охлади. Улупати пенасто маргарин собне температуре, па му додати охлађен пудинг и све заједну измутити.
Пресећи охлађену кору на пола па премазати са пола фила, преклопити другом кором и премазати остатком фила. Одгоре може кесица шлага. Охладити па послужити.
Рецепт за чоколадни колач из тигања, готов за 10 минута прочитајте ОВДЕ.
Извор: domacirecepti.net