Најновије

ВАКЦИНАЦИЈА НА СВАКИХ 5, 6 МЕСЕЦИ И ПРОПУСНИЦЕ 24 САТА!? Лончар ово назива "нова нормалност" - да ли желите овако да живите?

Како сада ствари стоје, наша нова нормалност ће бити таква да ћемо морати да се вакцинишемо на сваких пет, шест месеци, у зависности од врсте вакцине, каже министар здравља Златибор Лончар.

Проптест против ковид мера (Фото: Јутјуб)

Министар је истакао да је вакцина најбољи начин заштите од корона вируса, али и једини начин да се све држи "под контролом". Говорећи о броју вакцинисаних, Лончар је рекао да нема разлога да се те бројке крију, те да би могле да буду објављене већ следеће недеље.

"Не постоји разлог да то не кажемо, то нису ствари које би требало да се не знају. Само не желимо да се негде погреши", казао је Лончар, који је боравио данас у Нишу где је у Клиничком центру присуствовао отварању нових ангио сала. Он је рекао да је важно да се допре до људи који "беже од истине и не признају да корона постоји, да се од ње умире и да је једини лек вакцина".

Ковид пропуснице

Лончар је навео и да би у интересу грађана, могао да буде продужен рок у коме ће ковид пропуснице бити обавезне, као и да је њихово увођење било кључно да се повећа број вакцинисаних у Србији.

"Да ли ће то да буде да се те пропуснице прошире на 24 часа или нешто друго, на томе ћемо инсистирати", истакао је он.

Додао је да Влада Србије жели да грађани имају сигурност, поготову они који су се вакцинисали.

"Не желимо да буду таоци, посебно они грађани који су се придржавали свега, и да имају страх да оду до ресторана и биоскопа. Желимо да знају кад оду тамо да је то безбедна зона, да су тамо или вакцинисани или тестирани људи", каже Лончар.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА