Најновије

АМЕРИЧКИ ШАМАР КИЈЕВУ! САД неће обарати ракете у Украјини, као што су то урадиле у Израелу

Вашингтон неће помоћи Кијеву у пресретању ваздушних циљева, као што су Сједињене Државе помогле Израелу приликом напада из Ирана, јер су то различити сукоби, изјавио је портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби.

Америчке трупе неће помоћи украјинској војсци да обори руске беспилотне летелице и ракете изнад Украјине као што су то учинили за Израел током иранског напада, изјавио је портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби.

Пошто је Пентагон саопштио да су америчке снаге пресреле "десетине" ракета и дронова лансираних против израелске територије, Кирбија су на конференцији за новинаре упитали "зашто САД не могу да учине исто за кијевски режим".

"Различити сукоби, другачији ваздушни простор, другачије претње. Председник Џозеф Бајден је од почетка сукоба у Украјини био јасан да САД неће учествовати у том сукобу у смислу борби", казао је Кирби.

Претходно о том питању се огласио и министар спољних послова Велике Британије Дејвид Камерон, чији су борбени авиони оборили неколико иранских дронова.

Упитан зашто британска авијација не може да обара дронове изнад Украјине, он је одговорио да је то "занимљиво питање".

Камерон је уједно и истакао да је Лондон "учинио више од било које друге земље појединачно да помогне Кијеву", напоменувши да се мора избећи директна конфронтација између НАТО-а и Русије.

"Ако желите да избегнете ескалацију, оно што треба да се избегава је да се трупе НАТО-а директно сукобе са руским трупама. То је права опасност од ескалације", објаснио је шеф британске дипломатије.

ТАЈНИ ПЛАН ПУТИНА ЗА ИРАН И ИЗРАЕЛ: Ово одлучио да уради!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА