Најновије

ПАДА ВЛАДА У МАДРИДУ: Десничари руше левичаре

Шпански премијер Педро Санчез сутра ће саопштити да ли ће поднети оставку због оптужби против своје супруге Бегоње Гомез за корупцију и трговину утицајем. Истрага против Бегоње Гомез уследила је након жалбе групе за борбу против корупције Манос Лимпијас (Чисте руке), која има везе са крајњом десницом, пише Гардијан.

Фото: Pixabay

Група је навела да је Бегоња Гомез искористила свој утицај као супруга премијера да би наводно обезбедила спонзоре за магистарски курс на универзитету који је водила.

Санчез је истакао да ће његова супруга сарађивати са властима, а за оптужбе против ње окривио је ''десничарске и крајње десничарске'' партије и медије.

Шпански медији су објавили аудио-записе и транскрипте састанка 2014. између једног министра конзервативне Народне партије (ПП) и Хосеа Мануела Виљареха, бившег полицијског инспектора оптуженог за шпијунирање и рад на дискредитацији неких од шпанских политичара.

На снимцима њих двојица разговарају о плановима да шпијунирају оца Бегоње Гомез како би ''политички убили Санчеза.

Око 10.000 Санчезових присталица окупило се у Мадриду како би исказало подршку премијеру и замолили га да не подноси оставку.

Бирачи Санчезове Социјалистичке радничке партије (ПСОЕ) носили су транспаренте ''Педро, не дај се'' и ''Демократија да, фашизам не'', преноси Ефе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА