Најновије

Велики губици милитаната у Казахстану: Руски падобранци неутралисали половину милитаната у Алма Ати за 48 сати

Руским падобранцима је требало 48 сати да ослободе већи део Алма-Ате од милитаната.

Захваљујући пребацивању руских падобранаца и специјалних снага у Казахстан, за само 48 сати од доласка руских снага у ову земљу, уништено је неколико стотина милитаната и радикала, ослободивши већи део града од наоружаних криминалаца.
Ситуација је таква да су руске снаге распоређене у Казахстану, брзо проценивши ситуацију, већ у првим сатима нанеле прве озбиљне губитке милитантним јединицама, приморавајући их на повлачење. Након тога почело је елиминисање остатака терориста.

Према хронологији догађаја, 6. јануара 2022. године, милитанти су заузели већи део Алма Ате, у потпуности контролишући најважније објекте града и покушавајући да преузму контролу над последњим областима Алма Ате које су пружале отпор.

Чим су у подне руске трупе стигле у Алма-Ату, почела је темељна процена ситуације и милитанти су претрпели први пораз – око 20 часова руске јединице су успеле да потпуно очисте међународни аеродром Алма Алма од терориста, повративши контролу над њом и на целом подручју града – део милитаната је уништен покушавајући да пружи отпор, док је други део побегао.
После неколико сати, милитанти су покушали да преузму иницијативу и покренули су напад на јужни део Алма Ате, покушавајући да заузму телевизијски торањ да би пружили отпор и распоредили снајпере.

Ипак, јуче до 15 часова главне снаге терориста су уништене.

Од 20 часова 7. јануара 2022. терористи су претрпели још веће губитке и тренутно се око хиљаду милитаната налази у централном делу града, где их систематски елиминишу снаге безбедности и војска Казахстана, као и специјалне руске трупе.

Према експертима, антитерористичка операција у Алма-Ати може бити завршена до понедељка ујутру.

Извор:Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА