Најновије

Љубиша Ристић: Да сам знао, не бих вам ни дошао у емисију! (ВИДЕО)

Гостовање бившег председника ЈУЛ-а Љубише Ристића на ЈуТјуб каналу Хелмкаст било је необично бурно: у изразито оштром сукобу са водитељем Миодрагом Зарковићем, оба саговорника су у више наврата повисивала тон и упућивала један другом примедбе на граници увреде, а некад и преко ње.

”Руси су разбили Југославију, они су одговорни за њено рушење и то више него било ко други”, неколико пута је поновио Ристић, иначе декларисани Југословен. ”То је био договор Немаца и Руса, а онда су на то Американци реаговали тако што су се умешали у југословенске ратове и спасили своје присуство у Европи.”
Зарковић је на то узвратио захтевом да Ристић каже из којих извора црпи такве податке, али то је само додатно усијало расправу:

”Немам ја шта вама да објашњавам, то су опште познате ствари”, узвраћао је Ристић. ”Ви то не знате јер нисте обавештени. Невероватно је с колико сигурности говорите о стварима о којима нисте обавештени.”
”Наравно да нисам обавештен о нечему што се није догодило, то што ви причате су чисте бајке”, одговорио је Зарковић.

Два саговорника су жустро укрштала ставове и о другим важним питањима из српске садашњости, али и ближе и даље прошлости: од Брозове улоге и наслеђа, преко геостратешког опредељења Србије, па до културне баштине и тога како се назива језик којим говоре.

”Ви и не смете да пустите ово што сам изговорио у емисији”, рекао је пред крај Љубиша Ристић, на шта је Зарковић узвратио: ”Емисија ће бити приказана у нетакнутом издању, немам ниједан разлог да је не пустим”. Колико се да приметити, интервју је стварно и објављен у целости и без интервенција.

Емисија ”РасПравда”, у сарадњи канала Хелмкаст и портала ”Правда”, постоји још од 2018. године.

Руски валутни маневри су велика претња за САД. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Хелм Каст

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА